Тужилац игнорише пријаве против Душанића?

Представници Савеза удружења малих акционара РС затражили су јуче од Тужилаштва да поступи по њиховим пријавама против контроверзног прњаворског бизнисмена Петра Душанића, захтијевајући истовремено изузеће предметног тужиоца "због непоступања”. Небојша Југовић, предсједник Савеза, у име стотинак малих акционара окупљених испред зграде Тужилаштва РС у Бањалуци, казао је да тужилац Раденко Јанковић игнорише њихове пријаве против […]

петак, април 19, 2013 / 13:03

Представници Савеза удружења малих акционара РС затражили су јуче од Тужилаштва да поступи по њиховим пријавама против контроверзног прњаворског бизнисмена Петра Душанића, захтијевајући истовремено изузеће предметног тужиоца "због непоступања”.

Небојша Југовић, предсједник Савеза, у име стотинак малих акционара окупљених испред зграде Тужилаштва РС у Бањалуци, казао је да тужилац Раденко Јанковић игнорише њихове пријаве против Душанића и његових сарадника “за кривична дјела у фирми ‘Промет’ из Прњавора”.

“Након информације МУП-а РС о учињеном кривичном дјелу директора ‘Промета’ Јозе Баручића, Тужилаштво годину и по дана не покреће оптужницу, чиме омогућава Душанићу да уништи фирму. Овакву неодговорност тужиоца Јанковића више не можемо трпјети”, казао је Југовић, истичући да ће од Високог судског и тужилачког савјета БиХ тражити његову смјену.

Како тврди, то није једини случај уништавања фирми називајући Душанића “Алом Капонеом и убицом 15 предузећа у РС”, међу којима набраја “Металку” Прњавор у стечају, “Агроцентар” Језеро, “Технорад” из Дервенте, те “Конзум” и “Метал” из Бањалуке.

Мали акционари кажу да се спрегом ратних профитера и правосуђа, акционарска друштва у РС масовно претварају у друштва с ограниченом одговорношћу (д.о.о.), што називају д.б.о. (друштва без одговорности).

“Уколико не буде функционисала правна држава, онда ћемо морати приступити самоодбрани предузећа и живота по природном праву”, упозорио је Југовић.

Петар Душанић је, коментаришући оптужбе малих акционара, изјавио да је “Компанија Душанић” из Прњавора била предмет провјера истражних органа, али да у контролама, тврди, нису пронашли ни почињени прекршај.

Окупљене демонстранте Душанић је назвао нерадницима и скитницама, позивајући Тужилаштво да их приведе и испита изнесене оптужбе.

“Уколико имају доказе да сам, како тврде, Ал Капоне, нека ме Тужилаштво процесуира, али уколико их немају, онда њих треба процесуирати за лажне оптужбе”, одговорио је Душанић.

Маја Ђаковић-Видовић, портпарол Окружног тужилаштва у Бањалуци, казала је да су предмети на које се жале мали акционари “у раду”, додајући да се неће оглашавати по питању критика на рачун тужиоца Раденка Јанковића, јер нису запримили званичну притужбу.

Јован Кнежевић, мали акционар из “ФАМ Јелшинграда”, навео је случај те фабрике, оптужујући Гостимира Иванковића, директора фирме “Еуромотор”, Небојшу Пејовића, бањалучког судију, и Зорана Бубића, адвоката, за незаконито скидање новца с рачуна “Јелшинграда” у стечају.

“Тим криминалом без средстава је остало 700 радника ‘Јелшинграда’”, истакао је Кнежевић.

Адвокат Зоран Бубић рекао је да не жели коментарисати случај “Јелшинград”, наводећи да је тај предмет још у току.

“С такозваним малим акционарима не желим да полемишем, јер о њиховим ставовима довољно говори то да, кад им понестане аргумената, редом оптужују судове и тужилаштва”, рекао је Бубић.0 КОМЕНТАРА

 1. Ево за све који тврде/мисле/желе за данашњу незавидну ситуацију да оптуже тренутну или неку будућу власт,овог лика и десетине сличних је створила ратна и поратна владајућа структура.

  Рамуш не би веровао,али овај „Крајишник“ је био под патронатом једног другог,њему ближег Крајишника.

 2. Хех…је ли се то још на бабе сере форе вадиш, па видиш да је овај руку под руку са режимом, а Момо давно робија преко Хага!
  Шта ти брљавиш, хоћеш рећи да Момо из Хага чува душанића, а не додик из лакташа, а чији су тужиоци ако нису режимски!?
  Јбт, џаба се посипате пепелом, душанића не би било без додика!

 3. Хахаха…
  Заправои јесте пред судом јер нема више заштитника Моме.Ко зна где би им био крај да је овај остао на слободи.Тужиоци су,ако већ питаш независни.А ако нису не зависни,онда су оног ко им плати више.А њему је још остало покрадених пара.

  А надам се да ће и задњем ратном профитеру бити исисана последња марка на суђењима.Већ данас падају јер су обична необразована ратохушкачка гамад.Ма,Караџићеве десне руке.

 4. Ех додикови тужиоци па још „независни“ од кога су независни? Од народа који их плаћа! Од додика нису, да јесу, већ би смо данас знали чије је милионе додикова десна рука, лијеви џеп интеграл станковић изнио из земље!?
  Дакле, само се уваљујете у ваша властита говна!
  Ја водим сличан спор пред судом због режимске крађе акција против тих ваших крајишких лопова и не могу да вјерујем које су то јајаре, дође овдје на суд, сплаче се, просто би му удијелио како он нема ништа и није му ништа остало! Пуууу…јбм ти краЂишнике!

 5. То су есдеесовска и то Радованова „говна“ која су у сред рата стварала империје наочиглед обичних људи,на леђима оних који су живот ризиковали.

  И да,та нас „говна“ сад све уваљују и то у права говна.А полако,редом…сви ће доћи до тужиоца.Ето и ти си.

 6. Mr Biggy, 19.04.2013. 14:02:04

  Е па видиш, разлика између мене и тебе је у томе што до суда долазимо са супротних страна, за разлику од тебе мени ће твој режим морати исплатити сваку марку одштете, јер сам их добио на суду и суд је правоснажно пресудио у моју корист. Конташ, а кад буде режимско тужилаштво извело оног вашег шилеровца са гепеком пуним лове, на суд, онда се ти и такви као ти, јавите.

  До тада покријте се по ушима тим вашим лоповским и не јављај се!

Оставите одговор