Требињци протестовали против Кустурице каменоломца

Неколико стотина грађана Требиња окупило се данас на путу који води на брдо Страч, гдје се налази кула Петрина, како би исказали протест против рушења овог културно – историјског споменика направљеног прије 130 година. Емир Кустурица каже да су тврдње да он и његови радници руше аустријско утврђење “чиста лаж” и додаје да је то […]

петак, јун 15, 2012 / 18:25

Неколико стотина грађана Требиња окупило се данас на путу који води на брдо Страч, гдје се налази кула Петрина, како би исказали протест против рушења овог културно – историјског споменика направљеног прије 130 година.

Емир Кустурица каже да су тврдње да он и његови радници руше аустријско утврђење “чиста лаж” и додаје да је то “наставак оркестриране хајке коју Сарајево води против њега“. Кустурица каже за Телеграф.срб да на спорном мјесту “нема никакве карауле” и да никаквог протеста грађана није било, а да радници нису ништа срушили, већ да је одвезен камен који је већ “сам од себе” био урушен.

– Нема ту никакве аустријске карауле. То је једна руина која сама од себе пропада и нигде у књигама није уписана, а чиста лаж је да је моји радници и ја рушимо. Нама је требало два камиона старог камена, који би уградили на улаз Андрић града, добили смо дозволу и тај камен одвезли. Ријеч је о једној страни тог утврђења која је већ била срушена, тако да ништа рушено није што већ само није пало.Читава ствар је скувана у сарајевском лонцу и то је наставак љубавне романсе коју они дуже вријеме имају са мном – каже Кустурица.

Он додаје да “људи који га бесрамно оптужују ригају огањ и да су спремни за колективну терапију код неуропсихијатра“.

У Заводу за заштиту споменика у Бањој Луци кажу за Телеграф да нико још није поднио никакву пријаву и да они не виде ништа спорно у одвожењу камена у Вишеград, али додају да ће “за сваки случај” послати инспекцију на лице мјеста да све фотографише и испита ствар.0 КОМЕНТАРА

  1. Од синеасте и градитеља, кустурица постаде и политичар додиковог вокабулара и бранилац и „чувар Српске“ по узору на свог уштеља опеваног у „литератури“ управо превеној и на македонски језик.

    Бездучни вандали и рушиоци, пљачкаши народа и националног блага, издајници – и кустурица и додик са читавом својим црвеном камарилом.

Оставите одговор