Рогић одбија храну, стање се погоршава

Здравствено стање ратног војног инвалида из Бањалуке Ђорђа Рогића, који већ 12 дана штрајкује глађу, додатно је погоршано, јер и даље одбија храну и љекове, потврђено је из Клиничког центра Бањалука. "Пацијент и даље одбија храну и лијекове који се узимају орално, стога је дошло до додатног погоршања његовог општег стања“, рекао је Стојан Ђуђевић […]

петак, 15 јуна, 2012 / 17:56

Здравствено стање ратног војног инвалида из Бањалуке Ђорђа Рогића, који већ 12 дана штрајкује глађу, додатно је погоршано, јер и даље одбија храну и љекове, потврђено је из Клиничког центра Бањалука.

"Пацијент и даље одбија храну и лијекове који се узимају орално, стога је дошло до додатног погоршања његовог општег стања“, рекао је Стојан Ђуђевић из Клинике за унутрашње болести Клиничког центра Бањалука.

Ђорђе Рогић (56) почео је штрајк глађу 4. јуна зато што, према новом рјешењу Министарства рада и борачко-инвалидске заштите, треба да буде сврстан у пету категорију инвалидности, а до сада је био прва категорија.

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић договорио је са Рогићем да буде подвргнут специјалистичком љекарском вјештачењу да би се утврдило његово тренутно здравствено стање, које је посљедица ратних повреда и обољења која су у међувремену наступила.0 КОМЕНТАРА

  1. Дижи се „Шеснаеста“, правимо нови „септембар“ овог пута ићи до краја.
    Отмимо Републику Српску из руку олоша и паразита.

    Свесно нас троше и купују време, да ослабимо. За њих смо „друштвени отпад“ којег се треба решити.

Оставите одговор