Тадић: Уз дужно поштовање, не слажем се са Инцком

Предсједник Србије Борис Тадић рекао је да се, уз дужно поштовање, не слаже са оцјеном високог представника у БиХ Валентина Инцка да је ситуација у БиХ најлошија у посљедњих 15 година и да постаје све гора. "С тим у вези, не слажем се са својим пријатељем Инцком. Ситуација је била заиста ужасна пре 15 година, […]

среда, мај 11, 2011 / 16:12

Предсједник Србије Борис Тадић рекао је да се, уз дужно поштовање, не слаже са оцјеном високог представника у БиХ Валентина Инцка да је ситуација у БиХ најлошија у посљедњих 15 година и да постаје све гора.

"С тим у вези, не слажем се са својим пријатељем Инцком. Ситуација је била заиста ужасна пре 15 година, као и пре десет година, али сада је ситуација много боља", рекао је Тадић новинарима.

Тадић је навео да има проблем да схвати зашто институције и легитимни представници народа у БиХ не могу брже да ријеше проблеме са којима се суочавају.

"У сваком случају, спремни смо да подржимо све иницијативе које ће да окупе политичке снаге у БиХ да нађу решење за ту државу", каже Тадић.

Србија, напоменуо је, потпуно подржава интегритет БиХ, али у исто вријеме не жели да се мијеша у њене политичке односе, јер је то независна држава, чланица УН и Београд поштује њен политички и територијални интегритет.

"Потпуно сам убеђен да ће људи у БиХ наставити да живе у миру, јер је мир једино решење не само за БиХ него и за цели регион и с тим у вези интеграција земаља региона у ЕУ нема алтернативу", додао је Тадић.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор