Босић: Нема препрека за наставак сједнице Представничког дома

Референдум – то је ријеч коју ових дана жваћу сви, тако да је већ заборављена чињеница да власт још није формирана. Празан зјапи Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. Привремени предсједавајући овог тијела је Аднан Башић, а њему је данас стигло писмо од предсједника Српске демократске странке, Младена Босиће, чије редове преносимо. Поштовани, Српска демократска странка […]

среда, 11 маја, 2011 / 16:51

Референдум – то је ријеч коју ових дана жваћу сви, тако да је већ заборављена чињеница да власт још није формирана.

Празан зјапи Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ. Привремени предсједавајући овог тијела је Аднан Башић, а њему је данас стигло писмо од предсједника Српске демократске странке, Младена Босиће, чије редове преносимо.

Поштовани,

Српска демократска странка покреће иницијативу за наставак конститутивне сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

Пошто су верификовани мандати свим посланицима Представничког дома, према Уставу БиХ (Члан IV, поглавље 3) не постоји ни једна законска препрека за наставак конститутивне сједнице. Устав не прописује потребу постојања дефинисане парламентарне већине, као услова за избор руководства.

С тим у вези, очекујемо од Вас, као привременог предсједавајућег, да у најкраћем року сазовете наставак конститутивне сједнице на којем би било изабрано руководство Представничког дома.

Свјесни чињенице да већ седам мјесеци након општих избора у БиХ није завршен процес конституисања Представничког дома ПС БиХ, имајући у виду да се неформирањем институција БиХ продубљује политичка криза, уважавајући чињеницу да политичка криза даље продубљује ионако тешку економско и социјалну ситуацију грађана, као и да за завршетак конституисања не постоје никакве законске препреке, очекујемо да као законски овлаштена особа, привремени предсједавајући

Представничког дома ПС БиХ има обавезу да приведе процес конституисања завршетку. Сматрамо да би се конституисањем Представничког дома БиХ створили реални услови око отпочињања разовора за констиуисање Савјета министара и осталих институција БиХ.0 КОМЕНТАРА

  1. СНСД-у одговара блокада и неформирање власти БиХ и Савјета министара јер врше више функција сада него што би их добили. А и још неке странке из Федерације имају исти мотив. Зато ова иницијатива има смисла. Да се покаже ко кочи формирање власти, иако што се мене тиче та ми власт БиХ ништа не значи.

Оставите одговор