Тадић: Учинићемо све да ухапсимо Младића и Хаџића

Србија ће наставити да чини све што је у њеној моћи да ухапси и изручи Хагу Ратка Младића и Горана Хаџића ако су на територији ове земље, а ако нису српске истражне институције допринијеће њиховом лоцирању и хапшењу на другим територијама, изјавио је данас предсједник Србије Борис Тадић. "Понашамо се као да су у Србији […]

среда, мај 11, 2011 / 14:53

Србија ће наставити да чини све што је у њеној моћи да ухапси и изручи Хагу Ратка Младића и Горана Хаџића ако су на територији ове земље, а ако нису српске истражне институције допринијеће њиховом лоцирању и хапшењу на другим територијама, изјавио је данас предсједник Србије Борис Тадић.

"Понашамо се као да су у Србији и нема тог напора који нећемо исказати да завршимо сарадњу са Хагом", рекао је Тадић новинарима у Београду након сусрета са главним тужиоцем Хашког трибунала Сержом Брамерцом.

Он је навео да ће Србија наставити да ради на потрази за Младићем и Хаџићем све док не заврши сарадњу са Хашким трибуналом и док њих двојица не буду ухапшени и изручени, додајући да он не жели да спекулише и предвиђа када ће се то десити.

Тадић је изразио велику забринутост због најава које долазе и из многих политичких центара у вези са форматом истраге о трговини људским органима на Косову, чиме би се смањила њена успјешност.

Он је рекао да ће Србија наставити да захтијева од Савјета безбједности УН да именује независног истражитеља са мандатом УН и неће одустати од тог захтјева.Оставите одговор