Патријарх у Фочи

Његова светост патријарх српски Иринеј боравиће данас и сутра у посјети Митрополији дабробосанској, током које ће се састати и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком. Патријарх ће на велики православни празник Светог Василија Острошког, у Фочи присусвовати крсној слави Богословског факултета и Средње богословске школе, те благословити почетак радова на реконструкцији зграде коју је за […]

среда, мај 11, 2011 / 14:29

Његова светост патријарх српски Иринеј боравиће данас и сутра у посјети Митрополији дабробосанској, током које ће се састати и са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком.

Патријарх ће на велики православни празник Светог Василија Острошког, у Фочи присусвовати крсној слави Богословског факултета и Средње богословске школе, те благословити почетак радова на реконструкцији зграде коју је за потребе Богословског факултета прошле године купила Влада Републике Српске.

Овим догађајима присуствоваће предсједник Републике Српске Милорад Додик. Након сусрета патријарха и предсједника Додика, предвиђено је њихово обраћање медијима.

Патријарху Иринеју биће уручено највеће признање општине Фоча за његове заслуге да Богословски факултет остане у овом граду.

Декан Православног богословског факултета у Фочи Борис Брајовић изјавио је Срни да је ово прва званична посјета патријарха Иринеја Митрополији дабробосанској и Богословском факултету у Фочи, истакавши да је то велики догађај за цијели крај и РС.

Патријарх Иринеј ће сутра ујутро служити свету архијерејску литургију у храму у кругу Богословског факултета, уз саслужење више архијереја Српске православне цркве, након чега ће бити обављен славски обред.

Биће одржана и академија у част светог Василија Острошког, у чијем програму ће учествовати хорови Богословије и Богфословске школе, те додијељене дипломе за 33 свршена студента факултета у посљедњих годину дана.

Патријарх Иринеј ће посјетити и храм у изградњи посвећен Светом Сави.

Његова светост ће у посјету Митрополији дабробосанској допутовати данас у поподневним часовима. Патријарх Иринеј ће присуствовати бденију у храму манастира Добруна, у чијем би конаку требало да преноћи.Оставите одговор