Тадић се плаши политике у Радончићевом хапшењу

Предсједавајући Дома народа парламента БиХ Огњен Тадић рекао је данас, поводом хапшења лидера СББ-а Фахрудина Радончића, да подржава независан рад правосуђа, али не и поступке који политизацијом одређених процеса могу допринијети новој кризи у БиХ. Тадић је рекао да је руководство Дома народа БиХ тим поводом обавило консултације и закључило да се то третира као […]

уторак, 26 јануара, 2016 / 15:44

Предсједавајући Дома народа парламента БиХ Огњен Тадић рекао је данас, поводом хапшења лидера СББ-а Фахрудина Радончића, да подржава независан рад правосуђа, али не и поступке који политизацијом одређених процеса могу допринијети новој кризи у БиХ.

Тадић је рекао да је руководство Дома народа БиХ тим поводом обавило консултације и закључило да се то третира као појединачно питање које не би смјело да угрози рад овог тијела.

Према његовим ријечима, други закључак је да постоји јасна подјела власти у БиХ на законодавну, извршну и судску, као и односи међу та три стуба власти који су уређени Уставом БиХ.

"Сходно томе, као што парламент самостално доноси своје одлуке, наша је обавеза да подржавамо независност правосудног система, али и да подсјетимо да не бисмо хтјели да овај догађај буде један у низу оних који ће добити више политичке конотације и допринијети некој новој кризи у БиХ", рекао је Тадић новинарима.

Припадници Агенције за истраге и заштиту ухапсили су јуче, по налогу Тужилаштва БиХ, предсједника СББ-а Фахрудина Радончића због сумње да је ометао рад правосуђа.