Шта је све Кијев пребацио на нови правац, да заустави продор Руса ка Харкову?

Средином маја, појавила се вријест из званичних украјинских извора, да су се ОСУ повукле из мјеста Липци и Волчанск у Харковској области. Та вијест, или је била покушај пропаганде и ратне варке, јер то не значи и напуштање ових градова и њихову потпуну предају Русима. Борбе се воде унутар њих.


Каква је нова руска бомба УПМБ Д-30СН, која има већи домет од чувених крилатих ФАБ-ова?

Ово УМПБ значи да је у питању универзална међувидовска једрећа бомба (УМПБ – универсальный межвидовой планирующий боеприпас). Зашто "међувидовска"? Зато што је ово комбинација између једреће, крилате бомбе и ракете.

У ком правцу цвјета Очеретински цвијет?

Руска војска је појачала силину напада и напредује након заузимања мјеста Очеретино. Очеретински цвијет, како је офанзива названа, одвија се у неколико праваца, али вектор главног напада остаје непознат. Гдје ће бити усмјерен њихов главни ударац ударац?


Шта значи повећање руских удара по жељезницама у Украјини?

Напади на објекте жељезничке мреже, у смислу мостова, складишта, терминала, чворишта; одавно нису вршени од стране Ваздушно-космичких снага РФ. Међутим, након онеспособљавања кључних енергетских објеката у Украјини, треба пажљивије проучити њихов узрок и посљедице.Шта знамо о нападу украјинског дрона на Алабугу у Татарстану (ВИДЕО)

Напад на индустријски комплекс Алабуга могао би се извести помоћу лаког авиона Аеропракт А-22 украјинске производње. Очигледно, авион је претворен у летјелицу без посаде и напуњен малом количином експлозива.


Терор у Москви: Да ли су убице из Исламске државе и која је њихова веза са украјинском и британском службом?

Проучићемо неке од околности догађаја 22. марта 2024. године у концертној дворани Крокус у кварту Красногорск у Москви, када је по подацима у тренутку објаве ове анализе, најсвирепије и мучки убијено 137 невиних људи, а 152 рањено.Збогом Залужни: Ко је нов на челу украјинске ратне машине?

У јануару 2024. године смијењен је комплетан војни врх Оружаних снага Украјине. Именовање Сирског не захтјева додатне коментаре, пошто је Залужног било нужно уклонити како би се отклонио могући такмац Зеленском на изборима, односно на неког пала кривица за потпуну пропаст "контраофанзиве", али би преостала именовања требало детаљније размотрити.