Зашто не као у Сједињеним Ентитетима Америке: Страни агенти се мијешају унутрашњу политику држећи страну агресора, својих финансијера

Удружење финансирано из земаља непријатељских ка Српској, јавља се са насловом своје тобоже студије – Правосуђе у раљама политике: Неуставност Нацрта закона о Високом судском и тужилачком савјету Републике Српске.


Невладинићи плаћени од САД, налазе да је БиХ по отворености иза Македоније, ЦГ и Србије, док је Влада РС најгора

У преводу њиховог налаза оне земље које имају проамеричку власт (С. Македонија) или су већ у НАТО (Црна Гора) отвореније су од Србије и Дејтонке, при чему је (сумњате ли у то) Влада РС најгоре оцијењена.


УГ Зашто не: Одговорни морају сносити посљедице за ситуацију у Срајеву

УГ "Зашто не" поздравља одлуку Владе Кантона Сарајево о повлачењу одлуке о поскупљењу гријања и воде у Кантону Сарајево, али наглашава како одговорни за оправдан гњев и разочараност грађана Сарајева морају сносити посљедице за насталу ситуацију.


Диференцирана стопа ПДВ је предизборно обећање, које су странке прекршиле

Након сједнице Управног одбора Управе за индиректно опорезивање БиХ, те неизгласавања одлуке о диференцираној стопи ПДВ-а, УГ "Зашто не" позива странке на власти у ФБиХ да у што је могуће скоријем року заврше са испитивањима ефеката увођења таквог система и проналаском правог модела, те пређу на реализацију својих предизборних обећања из ове области.