Миленко, зашто мучко убиство колоне не обиљежити у Тузли?

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је да ће, у организацији Одбора Владе Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, у Бијељини сутра бити обиљежено 26 година од страдања припадника ЈНА у „Тузланској колони“ и нагласио да породице страдалих највише боли неправда будући да починиоци тог злочина до данас нису кажњени.


Пламен рата – Тузланска колона

На помен жртвама ратног злочина у „Тузланској колони“ из Бијељине је јутрос кренуло око 200 преживјелих учесника, породице убијених, представници удружења жртава одбрамбено-отаџбинског рата и делегације институција власти Републике Српске.

Tузланска колона: Помен протекао мирно

Са бијелим ружама и запаљеним свијећама у рукама око 200 учесника помена за жртве ратног злочина у „тузланској колони“ прошетали су Брчанском малтом гдје је 1992. године страдало око 200 војника ЈНА у повлачењу из БиХ.Тузла: Помен за страдале у колони

У организацији Одбора Владе Републике Српске за његовање традиције ослободилачких ратова, у Тузли ће данас бити одржан помен припадницима ЈНА страдалим у „тузланској колони“ 15. маја 1992. године. Наш Маеко Шикуљак ће бити на лицу мјеста.