Tузланска колона: Помен протекао мирно

Са бијелим ружама и запаљеним свијећама у рукама око 200 учесника помена за жртве ратног злочина у „тузланској колони“ прошетали су Брчанском малтом гдје је 1992. године страдало око 200 војника ЈНА у повлачењу из БиХ. Шетња и вјерски обред обављен на мјесту страдања протекли су мирно, уз појачано полицијско обезбјеђење. Извјештач Срне јавља да […]

уторак, мај 15, 2012 / 11:36

Са бијелим ружама и запаљеним свијећама у рукама око 200 учесника помена за жртве ратног злочина у „тузланској колони“ прошетали су Брчанском малтом гдје је 1992. године страдало око 200 војника ЈНА у повлачењу из БиХ.

Шетња и вјерски обред обављен на мјесту страдања протекли су мирно, уз појачано полицијско обезбјеђење.

Извјештач Срне јавља да помен прате бројне новинарске екипе пристигле из Републике Српске, али и медији из Федерације, а на раскрницама су окупљене групе грађана који у тишини прате дешавања.

Међу учесницима помена су министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Петар Ђокић, предсједник Борачке организације Пантелија Ћургуз, преживјели учесници злочина, породице убијених и предстаници удружења жртава Одбрамбено-отаџбинског рата.

Програм обиљежавања страдања војника наставља се у 12.15 часова служењем парастоса на гробљу Пучиле у Бијељини, гдје ће на спомен костурницу бити положено цвијеће, након чега је најављено обраћање званичника.

Муслиманске снаге напале су 15. маја 1992. године колону ЈНА у Тузли која је, на основу претходно постигнутог договора требало да напусти БиХ и пређе преко Бијељине у Србију. Том приликом страдало је око 200 војника, од којих најмање 50 смртно, док су остали били рањени или заробљени./0 КОМЕНТАРА

  1. E moji muslimani. Sad opet lažu sebe, po svojim sajtovima i portalima, da su rezervisti i vojnici JNA u kamionima pokušali zauzeti „GRAD“ Tuzlu. Stvarno su jadni.
    E moji muslimani.

  2. Usredine, evo pala dobra kisa idi operi escajgprste. Tesko je zivjeti u eri prije pronalaska papira i pribora za jelo pa su vam prsti i tariguzi i escajg za masleni’u i zeljan’cu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *