Докле: Бејха полицајци на граници Српске и Србије хапсе по потјерници Хрватске

Гранична полиција БиХ ухапсила је на граничном прелазу Шепак Младена Грујића којег Хрватска тражи због ратних злочина, а добро се зна да је, као недавно у Вуковару када је ухапшен у доба рата малољетан човјек због "шамарања заробљеника", то углавном само притисак на Србе да се исељавају или држе погнуту главу.


Србину мало било: За злочин у Буквику само двије године

Предсједник брчанског Удружења ветерана Борачке организације Републике Српске /БОРС/ Цвјетко Симић оцијенио је да је жалосно то што је Суд БиХ осудио Менсура Ђакића на само двије године затвора, а Бегзада Кајтазија ослободио оптужби за злочин над Србима у Буквику код Брчког 1992. године.


Србија ухапсила Хусеина Мујановића, управника логора у Храсници

Ратни управник логора у сарајевском насељу Храсница Хусеин /Салиха/ Мујановић ухапшен је, према потјерници МУП-а Србије, на граничном прелазу Прибој-Увац, због ратних злочина против српских цивила у сарајевским насељима Храсница и Соколовић колонија, речено је Срни у Амбасади БиХ у Београду.Брчко: Изузеће судије због три прста

Јадранко Грчевић, предсједник Основног суда Брчко дистрикта, 9. јануара ове године је донио рјешење којим се усваја захтјев за изузеће судије Небојше Савића у кривичном предмету против оптужених Асмира Татаревића и Армина Омазића због кривичног дјела ратни злочин, пише сарајевско ’’Ослобођење’’.


Цикотић под сумњом за ратне злочине

Селмо Цикотић, министар одбране Босне и Херцеговине, кадар Странке демократске акције, дефинитивно јесте осумњичен за ратне злочине почињење током рата над бугојанским Хрватима од стране Армије БиХ.Хапси се и за злочине над Србима, понекад

Суд Босне и Херцеговине саопштио је да је одредио је једномесечни притвор за Фикрета Планинчића и још четворицу мушкараца, осумњичених за ратни злочин против српског цивилног становништва.


Велимировић: Очекујемо максималне казне за "Олују"

БАЊА ЛУКА – Директор Републичког центра за истраживање ратних злочина Јанко Велимировић сматра да ће Хашки трибунал хрватским генералима Анти Готовини, Младену Маркачу и Ивану Чермаку изрећи максималне осуђујуће пресуде за ратне злочине почињене над Србима у Крајини током и након акције "Олуја" 1995. године.