Од нашег лобисте из Вашингтона: Промјена у омјеру снага ствари мијења у корист Србије и Српске

Политички аналитичар Обрад Кесић оцијенио је да резолуција, коју припремају српски лобисти, показује да се у америчком Конгресу у великој мјери мијењају ствари у корист Србије и Републике Српске. "Најављена резолуција у корист Србије у Конгресу САД је важна, јер је најава да се баланс снага мења", истакао је Кесић.


Кесић: Локални избори показали да су СНСД и СДС упућени на сарадњу

Политички аналитичар Обрад Кесић изјавио је Срни да су локални избори показали да у Републици Српској сада постоји конкуренција између двије најјаче странке – СНСД-а и СДС-а, што у суштини упућује ове двије странке на сарадњу ради стварања политичке стабилности, јер већ имају корисну сарадњу на нивоу БиХ.


Кесић: Попис ће промијенити будућност БиХ

Спољнополитички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић изјавио је да ће резултати предстојећег пописа становништва у БиХ потпуно промијенити околности будућности заједничке државе.


Кесић: Пуштање Дивјака је неуспјех Београда

Аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић изјавио је да је пуштање пензионисаног генерала Армије БиХ Јована Дивјака још једна комбинација у низу неуспјеха државних институција, првенствено из Београда.Кесић: РС не треба попустити

Референдум је постао суштинска борба за најважније интересе Републике Српске и ако се сада попусти то би значило да би њена позиција била озбиљно угрожена, оцијенио је политички аналитичар из Вашингтона Обрад Кесић.