Милан Будимир: Сјећање на Мркоњићанина, шефа катедре за класичну филологију у Београду

Милан Будимир /1891-1975/, један од најзначајнијих српских класичних филолога, редовни професор Универзитета у Београду и шеф Катедре за класичну филологију рођен је 2. новембра 1891. године у данашњем Мркоњић Граду.


Мркоњићка и Бањолучка полиција трагају за убицом монаха из манастира Глоговац

Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град активно трагају за извршиоцем кривичног дјела, приликом којег је од задобијених повреда преминуло једно лице, а које је почињено јуче манастиру Глоговац у Шипову.Чавић у Мркоњићу: Овдје је веће упориште СНСД, него у Лакташима

Увелико смо у предизборним припремама и овдје има мјеста за оптимизам. Људи су расположени да направимо бољи резултат него на локалним и прошлим општим изборима и има разлога да у то вјерујемо, поручио је синоћ предсједник НДП-а Драган Чавић, након сједнице Предсједиштва Општинског одбора НДП-а Мркоњић Град.Још један храм Св. Саве – У Мркоњић Граду

Његова светост патријарх српски Иринеј данас је освештао новоизграђени Храм Светог Саве у Мркоњић Граду, у присуству великодостојника Српске православне цркве /СПЦ/, високих званичника Републике Српске и представника локалне самоуправе.


Свици у коси Марије из Краљевца

На Краљевцу код Горњих Граца данас је промовисана књига "Свици у коси" мркоњићке књижевнице Марије Рожић.
О књизи су, поред аутора, говорили и рецензент Мирко Вуковић, те предсједник клуба Умјетничких душа из Мркоњић Града Слободан Ћоћкало.