АФЖ-скандал: Беј-ха академке дошле непокривене код Џафија

Члан Предсједништва из муслиманског плебса (а није Жељко Комшић) примио је делегацију Академије наука и умјетности БиХ, која наставља да преузима туђе антифашистичке тековине.

петак, 25 јануара, 2019 / 17:19

Толико измишљачи „бошњачке“ нације истрајавају на дешавањима у Мркоњић Граду, такозваном ЗАВНОБиХ-у, да ће се убиједити још и да тај покрет отпора стварно има неке везе са данашњим руководећим идеолозима у домаћих муслимана.

Муслимани су већински у Другом свјетском рату били уз хрватске усташе, односно уз њемачке нацисте и италијанске фашисте, чије традиције данас отворено ревитализују у случајевима кад им не треба измишљање „Дана државности.“

Адила и Амра нису баш премладе да не знају, да само захваљујући побједи коју су Срби већински водили, а уз помоћ совјетске Црвене Армије и окончали, оне данас код Џафија нису дошле покривене. Немогуће је да не знају, и оне и Шефик, да је писац Исламске декларације оснивач СДА, а зна се шта је за жене ред по шеријату, када се иде у званичне посјете ван своје куће.

Антифашистички Фронт Жена, чије постојање им је омогућила надљудска жртва геноцидисаних Срба који су и били апсолутна већина на ЗАВНОБиХ-у, али и у партизанским јединицама до 1944. године; имао је велике муке да муслиманке извуче из средњовјековног мрака покривености.

Судећи како данас изгледају улице Сарајстана, биће да су се узалуд трудиле и да у овом смислу точак историје покренут за муслиманске обесправљене жене, иде полако уназад ка Саудијској Арабији.

Српско, а наше: 75. година (српске) антифашистичке традиције

Потпредсједница Адила Пашалић Кресо и секретар Амра Авдагић информисале су Џаферовића о раду Академије наука и умјетности Босне и Херцеговине, као и о активностима које ће бити реализоване у првој половини ове године.

АНУ БиХ ће у априлу бити организатор међународног научног скупа посвећеног 75. годишњици ЗАВНОБиХ-а, а научни скуп истог карактера посвећен историографији Босне и Херцеговине од 2001. до 2017. године, планиран је за јуни.

Члан Предсједништва БиХ Џаферовић дао је пуну подршку укупном раду и дјеловању Академије наука и умјетности БиХ, као и појединачним активностима које Академија организује.1 КОМЕНТАР

  1. Pisac, kenjam ti se na slobodarske tradicije, kroz usnu duplju. Ideološko opravdanje za zločine
    “U današnjem ‘antifašizmu’, Adolf Hitler je ostao podrazumevani simbol zla. Ali ne i njegovi mnogobrojni sateliti, među kojima domaći kolaboracionisti imaju zasluženo mesto. U prekrajanju istorije koje se upravo vrši oni su nasilno odvojeni od svog idola kako bi dobili novo obličje. Od samog zla postali su samo ‘ideološki’ protivnici novog i većeg zla – komunizma. A zaboravlja se da su nekada, zaslepljeni Hitlerovim sjajem, dok je Rajh bio ‘veliki’ i oni želeli da budu njegov deo, da su ušli u istoriju kao njegov deo i da bi po zasluzi i njihovoj želji bilo da uvek ostanu njegov neraskidiv deo (Olivera Milosavljević Potisnuta istina).
    Srpski su fašisti, dakle, zboraši drenovih palica (korišćene za obračune sa oponentima na mitinzima), Ljotić je, tu sad ima jednako suptilnih problema u tumačenju, velimirovićevac,ili je velimirović ljotićevac (fakat je Ljotić koristio sapun) i Nemci bi mu dali za pravo, kao što daju Italijani Hitleru.

    U svakom slučaju, ljotićevci u komadu postaju deo Waffen SS; Ured za rasnu čistoću Rajha priznao je krajem aprila 1945. Srbima status ‘arijevskog naroda’ (eto razloga za ponos koji nije propustio Vojislav Koštunica; na pomen njegovog (Ljotićevog) imena treba stati u stav mirno, kazaće svojedobno ministar u najavi Nenad Popović.

    Tako dolazimo do različitih “suptilnosti” rehabilitacije zlikovaca – njih povezuje, pisala je Olivera Milosavljević – nacionalizam. “Još jedan motiv zamene antifašizma – antikomunizmom, ne manje značajan od prethodnog, može se prepoznati u težnji da se zaglušujućim antikomunizmom prikrije fašističko nasleđe kolaboracionista kojima je njihov nacionalizam preporuka za rehabilitaciju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *