Ухапшеном криволовцу из Језера, претресом нашли штек од 55 килограма дивље свињетине

Припадници Полицијске управе Мркоњић Град ухапсили су мушкарца чији су иницијали И.С. из Језера, осумњиченог за незаконит лов.

среда, октобар 25, 2023 / 10:14

Портпарол Полицијске управе Мркоњић Град Божана Вулин рекла је Срни да је Полицијској станици Језеро јуче 10 минута послије поноћи пријављено да се у мјесту Чираковац, општина Мркоњић Град, чују пуцњи из ватреног оружја.

Она је навела да су оперативним радом на терену припадници Полицијске управе Мркоњић Град дошли до сазнања да су се на том локалитету, у вријеме пријаве догађаја, у незаконитом лову налазила лица И.С. из Језера и А.Ш. из Шипова.

"Извршен је претрес куће и помоћних објеката у мјесту Перућица у општини Језеро које користи осумњичено лице И.С. и том приликом је пронађено и привремено одузето око 55 килограма меса дивљачи /дивља свиња/, ловачка пушка, два оптичка нишана и више метака калибра 7,64 милиметара", навела је Вулинова.

Она је додала да је о свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен дежурни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука, који је наложио да по комплетирању предмета у редовној процедури против лица И.С. и А.Ш. буде достављен извјештај за почињено кривично дјело незаконит лов.Оставите одговор