Линта: Милановић и Грлић лажу, од 32 општине у Хрватској гдје има Срба, у 22 неће да уваже српско писмо

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је као смијешну измишљотину изјаве хрватског предсједника Зорана Милановића и хрватског министра спољних послова Гордана Грлића Радмана да Србија негира постојање хрватског језика у уџбеницима за осми разред.


Линта перверзије Хрбина Пуповца наводи као доказ тешког положаја Срба у Хрватској

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцјењује да спот Српског народног вијећа /СНВ/, у којем се Срби у Хрватској позивају да се на попису становништва у тој земљи изјасне као такозвани "е-Срби", односно путем интернета, представља један од бројних доказа да је тешко и опасно бити Србин у Хрватској, посебно у хрватским градовима.

Нигдје се не помиње Гордана Чомић: Миодраг Линта јавно против болесних идеја о "војвођанској нацији"

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је као неразумну и опасну иницијативу појединих странака из Војводине да на сљедећем попису становништва 2022. године регионална одредница "Војвођанин" буде дефинисана као посебна националност.


Коначно реакција из Србије, на откриће Удружења Јадовно 1941 из Бања Луке

Посмртни остаци Срба тајно се ископавају из стотина крашких јама и других стратишта у Херцеговини, Лици, на Кордуну и другим подрујима, а потом спаљују на депонијама као отпад, тврди предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.


Линта: Већина Хрвата устанак у Србу 1941. године – доживљава као великосрпску побуну

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта изјавио је поводом 80 година од подизања устанка против фашизма на подручју Лике и сјеверне Далмације да је велика лаж да су српски и хрватски народ заједно почели борбу за слободу, јер је већина Хрвата подржавала НДХ.Линта: Хрватска војска се истакла само у убијању цивила и ратних заробљеника

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је да је историјска чињеница да је проусташки Туђманов режим напао међународно признату државу Југославију, ЈНА и Србе у Хрватској, због чега је бесмислена изјава из хрватске Владе о том периоду.


Линта: Темељ данашње Хрватске је геноцидна НДХ

Предсједник Савеза Срба из региона /ССР/ Миодраг Линта оцијенио је да је анкета хрватске телевизије РТЛ само потврдила да већина Хрвата подржава главног промотера злочиначке усташке идеологије Марка Перковића Томпсона, те да је послата застрашујућа порука да већина Хрвата оправдава геноцид који је злогласна Независна Држава Хрватска /НДХ/ извршила над Србима, Ромима и Јеврејима у Другом свјетском рату.Линта: Модрић и екипа нису спортисти, већ промотери усташтва

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да најављени одлазак фудбалера Хрватске у Книн, на прославу протјеривања Срба у злочиначкој акцији "Олуја", представља још једну у низу антисрпских провокација.


Линта демонтира Колиндине бајке о хрватском антифашизму

Предсједник Хрватске Колинда Грабар Китаровић је током посјете Спомен-подручју Јасеновац изрекла више увредљивих и срамотних неистина чији циљ је прекрајање историје из периода Другог свјетског рата, изјавио је предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта.


Порука из Неовисне Републике Хрватске: Плажа за Србе (без паса)

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта је саопштио да су сљедбеници усташа на демолираној српској кући у Горњем Карину код Обровца исписали увредљиву поруку "Плажа за Србе", јер се у њеној близини налази плажа на којој се углавном купају Срби.