Линта: Темељ данашње Хрватске је геноцидна НДХ

Предсједник Савеза Срба из региона /ССР/ Миодраг Линта оцијенио је да је анкета хрватске телевизије РТЛ само потврдила да већина Хрвата подржава главног промотера злочиначке усташке идеологије Марка Перковића Томпсона, те да је послата застрашујућа порука да већина Хрвата оправдава геноцид који је злогласна Независна Држава Хрватска /НДХ/ извршила над Србима, Ромима и Јеврејима у Другом свјетском рату.

субота, 11 августа, 2018 / 16:04

"Јасно је да већина Хрвата сматра да је НДХ била заиста држава хрватског народа, а усташе борци за хрватску слободу и истински хероји и мученици. Нажалост, мањина Хрвата сматра да је Томпсон фашистичко смеће, НДХ злочиначка творевина, а усташе исконско зло и највећи олош у историји хрватског народа", рекао је Линта.

Он је додао да је анкета РТЛ-а потврдила да је темељ данашње Хрватске геноцидна НДХ и да се не треба чудити што све значајне друштвене снаге настоје да рехабилитују усташки поздрав "За дом спремни" и саму НДХ која је, како је нагласио, за покојног /Фрању/ Тућмана и ХДЗ била израз историјских тежњи хрватског народа за својом државом, саопштено је из ССР-а.

Линта је констатовао да су узори ратних злочинаца Анте Готовине, Младена Маркача и већине хрватских генерала команданти по злу чувене Црне легије из времена НДХ – Јуре Францетић и Рафаел Бобан, те да стога "ниједан частан и моралан Србин не би смио да се дружи са Хрватима који Томпсона сматрају својим идолом, краљем и такозваним домољубом".

У Анкети РТЛ-а коју је међу 1.300 испитаника спровела агенција "Промоција плус", већина испитаника – њих 51,7 одсто је подржало наступ Томпсона на дочеку хрватских репрезентативаца са Свјетског првенства у фудбалу у Русији, гдје су освојили сребро, док се 38,8 одсто испитаника противило том наступу, а 9,5 одсто изјаснило да не зна или је неодлучно да ли је Томпсон требао да наступи или не.1 КОМЕНТАР