Линта: Хрватска војска се истакла само у убијању цивила и ратних заробљеника

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта рекао је да је историјска чињеница да је проусташки Туђманов режим напао међународно признату државу Југославију, ЈНА и Србе у Хрватској, због чега је бесмислена изјава из хрватске Владе о том периоду.

среда, 12 септембра, 2018 / 01:15

Линта је истакао да је бесмислена тврдња да је "хрватска војска поразила Милошевићев режим и ослободила окупирану територију" будући да се, како је навео, хрватска војска највише истакла у убијању српских цивила и ратних заробљеника, протјеривању српског народа и систематском пљачкању, паљењу и уништавању српске имовине и комуналне инфраструктуре.

Он је у писаној изјави указао на непобитну истину, а то је да је на подручју Крајине вијековима већински живио српски народ и да он није никако могао да окупира самог себе.

"Хрватска војска није донијела слободу, већ смрт, разарање и несрећу српском народу", наводи Линта поводом изјава из Загреба да је "историјска чињеница да је Хрватска почетком деведесетих година прошлог вијека била нападнута и жртва агресије великосрпског Милошевићевог режима".1 КОМЕНТАР

  1. Linta, Linta. Kako si samo uspeo da zaboraviš i ostale činjenice? Naoružavanje i huškanje civila, balvane, pobunjenike, oklopni voz, kapetane dragane, ratne huškače, frenkija, Šešelja,kobre,škorpione, Vukovar, ovčaru, Slavoniju, i naravno najveću srpsku bežaniju od čarnojevića na ovamo. Nikada više u Hrvatskoj . Hvala, doviđenja.
    Zahvalni zemljaci što nariču na ijekavici. Đubre lažljivo.