Линта: Модрић и екипа нису спортисти, већ промотери усташтва

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцијенио је да најављени одлазак фудбалера Хрватске у Книн, на прославу протјеривања Срба у злочиначкој акцији "Олуја", представља још једну у низу антисрпских провокација.

петак, 3 августа, 2018 / 12:51

Линта је оцијенио да хрватски фудбалери, предвођени Луком Модрићем, нису само спортисти већ и промотери усташтва и ширења мржње према Србима што су, како је нагласио, већ више пута потврдили пјевајући србомрзачке пјесме проусташког пјевача Томпсона и позивајући једино њега од јавних личности на прославу освајања другог мјеста на Свјетском првенству у Русији.

"Само је Томпсон имао част да га хрватски фудбалери и селектор Златко Далић позову да се с њима вози у аутобусу од аеродрома до Трга бана Јелачића и да на бини отпјева неколико проусташких пјесама", подсјетио је Линта, саопштено је из Савеза Срба из региона.

Он је поручио да због свега тога ниједан Србин и грађанин Србије не би више смио да навија за такву Хрватску или да буде пријатељ са Хрватима који контроверзног пјевача Марка Перковића Томпсона сматрају својим идолом, краљем и доказаним патриотом.

"Предсједник Хрватске сељачке странке Крешо Бељак је на свом `Твитер` налогу за Томпсона исправно написао да је фашистичко смеће и да патриотизам није вријеђање других народа. Трагично је што овакав Томпсон има отворену или прећутну подршку хрватске власти, Католичке цркве, политичких странака десне оријентације, пола милиона хрватских ветерана и значајног дијела хрватске интелектуалне елите", додао је Линта.