Министарство иностраних послова БиХ

Бисера: Ви се мене сигурно не сјећате?

Поспаног деду Бајдена, пренуо је из снатрења цвркутави гласић који је из Саудијске Арабије својевремено донио пошиљку од више тона урми. Овај пут је добила само неодговарајућу фотографију.


Није Српска Србија: Нема санкција за Бјелорусију од стране државне заједнице БиХ

Замјеник министра иностраних послова у Савјету министара Јосип Бркић и амбасадор Бјелорусије у БиХ са сједиштем у Будимпешти Александар Пономарев разматрали су могућности унапређења економске сарадње двије земље, те разговарали о статусу неколико билатералних споразума који су у различитим фазама припреме.

Српски амбасадори и конзули БиХ поручили Турковићевој да не славе 1. март

Српски амбасадори и генерални конзули БиХ упутили су отворено писмо министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић у којем је обавијештавају да неће прихватити њену инструкцију за непостојећи државни празник.


Република Српска даје пуну подршку Британији у Брегзиту?

Новоименовани британски амбасадор у БиХ Метју Филд је данас у Сарајеву нагласио да ће, упркос "Брегзиту", присуство Велике Британије у БиХ и региону и даље бити значајно. Велика Британија ће наставити да подржава реформске процесе у БиХ, истакао је данас на састанку са министром иностраних послова БиХ Игором Црнатком.


Црнадак такође не види проблем у подјели Косова, ако је одговор обостран

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак рекао је да би коначни договор Београда и Приштине био велико олакшање и огроман допринос дугорочној стабилности региона, након успјешно окончаних разговора Атине и Скопља о називу Македоније.Алкалај унапређује односе са Кувајтом

Министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај отпутовао је данас у Кувајт гдје ће са кувајтским званичницима разговарати о унапређењу односа двије земље, са фокусом на економску сарадњу и улагање кувајтских привредника у привреду БиХ.