Алкалај само на пет сједница у периоду од шест мјесеци

Лош рад Министарства иностраних послова /МИП/ БиХ није зачуђујући ако се узме у обзир да је министар Свен Aлкалај за шест мјесеци ове године на сједницама Савјета министара БиХ био свега пет пута. Када се сабере трајање сједница на којима је Aлкалај боравио, закључује се како је за шест мјесеци на сједницама Савјета министара провео […]

субота, август 6, 2011 / 11:42

Лош рад Министарства иностраних послова /МИП/ БиХ није зачуђујући ако се узме у обзир да је министар Свен Aлкалај за шест мјесеци ове године на сједницама Савјета министара БиХ био свега пет пута.

Када се сабере трајање сједница на којима је Aлкалај боравио, закључује се како је за шест мјесеци на сједницама Савјета министара провео четири сата и 48 минута, пише "Глас Српске".

Иако је прошло више од 180 дана у 2011. години, МИП није реализовало нити један закон, као ни Министарство за људска права и избјеглице и Министарство одбране БиХ.

Извјештавајући Савјет министара БиХ о раду у прошлој години, МИП је истакао да је у 2010. години успоставио дипломатске односе са седам држава и то Либеријом, Екваторијалном Гвинејом, Фиџијем, а међу њима су и Хаити, Суринам, Хондурас и Уганда.

У извјештају о раду Савјета министара за 2010. годину наводи се да је прошла година за МИП била "карактеристична по динамичним активностима босанскохерцеговачке дипломатије".

МИП је прошле године на располагању имао 62,2 милиона марака, а на путне трошкове потрошено је 2,2 милиона марака, од чега су 1,5 милиона потрошили министар Свен Aлкалај и његови сарадници.

Комисија за спољне послове парламента БиХ није прошлог мјесеца прихватила извјештај о раду МИП-а БиХ за прошлу годину.Оставите одговор