Република Српска даје пуну подршку Британији у Брегзиту?

Новоименовани британски амбасадор у БиХ Метју Филд је данас у Сарајеву нагласио да ће, упркос „Брегзиту“, присуство Велике Британије у БиХ и региону и даље бити значајно. Велика Британија ће наставити да подржава реформске процесе у БиХ, истакао је данас на састанку са министром иностраних послова БиХ Игором Црнатком.

среда, септембар 12, 2018 / 19:26

Црнадак је, током Филдове наступне посјете, изразио задовољство због добрих односа и сарадње двије земље, посебно нагласивши континуирану подршку Велике Британије у процесу европских интеграција БиХ, као и улогу британско-њемачке иницијативе у покретању реформског процеса и убрзања ЕУ интеграција.

Он је информисао Филда о политичкој ситуацији у БиХ, предстојећим општим изборима и главним спољнополитичким приоритетима БиХ – европским интеграцијама и регионалној сарадњи, саопштено је из Министарства иностраних послова БиХ.

Црнадак је нагласио је да на европском путу БиХ наставља процес реформи, са посебним нагласком на борбу против корупције и успостављање владавине права, те враћање повјерења у институције.

У одвојеним наступним посјетама, Црнадак је данас примио новоименоване амбасадоре Кубе Алисију Елвиру Коредера Моралес и Пољске Јарослава Линденберга.

Током састанка са амбасадором Кубе оцијењено је да су односи двије земље пријатељски и добри, али да сарадњу треба унаприједити, прије свега, у области трговинске размјене.

На састанку са амбасадором Пољске речено је да ће Пољска наставити да заговара политику проширења ЕУ и подржавати БиХ на путу ка пуноправном чланству.1 КОМЕНТАР

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *