Није Српска Србија: Нема санкција за Бјелорусију од стране државне заједнице БиХ

Замјеник министра иностраних послова у Савјету министара Јосип Бркић и амбасадор Бјелорусије у БиХ са сједиштем у Будимпешти Александар Пономарев разматрали су могућности унапређења економске сарадње двије земље, те разговарали о статусу неколико билатералних споразума који су у различитим фазама припреме.

уторак, 22 фебруара, 2022 / 14:38

Бркић и Пономарев размијенили су у Сарајеву информације и мишљења о тренутној ситуацији у БиХ и Бјелорусији, билатералним односима и актуелним темама у региону и свијету, саопштено је из Министарства иностраних послова у Савјету министара.

Током опроштајне посјете Пономарева, Бркић је навео да је у БиХ на снази озбиљна политичка криза, да се разговара о различитим приступима за њено рјешавање, те исказао увјерење да ће застој у раду институција на нивоу БиХ ускоро бити отклоњен и настављене процедуре за склапање важних билатералних споразума.

Он је изразио забринутост због актуелне ситуације у Украјини и нагласио да БиХ, као земља која има трагична ратна искуства, позива на смирење ситуације и покушај рјешења кризе дипломатски.

Бркић је поновио став БиХ о подршци територијалном интегритету и цјеловитости Украјине, наведено је у саопштењу.