Јеврејски културни центар Арије Ливне

Центар Аријел

Није у питању нови култ по имену Аријел, просто су прегориле неонске сијалице на Јеврејском културном центру Арије Ливне.


Је ли антисемитизам кажњивији од антисрбизма?

Носим од рођења јеврејско име и испред Јадовно 1941 сам још прије деценију позван и боравио у Јад Вашему. Овај трактат пишем, баш јер представљам најтврђи могући орах за неког новог аматерског пропагандисту, који би ме покушао прогласити за антисемиту.

У наруживање Комшића укључио се и латиничар Ливне

Предсједник Јеврејског културног центра у Бањој Луци, који носи његово име, Арије Ливне, сматра да Хрвати који живе у БиХ имају права да сами себи изаберу представника којег желе, без да им то намећу други. Њему, рецимо, нико није наметнуо оба натписа на згради латиницом.


Би ли ви код Ливнеа у просторијама дали 89 КМ, да вас се учи јавном наступу?

Јавни наступ и презентације пословних људи, упркос високој стручности говорника, знају бити досадне и несхватљиве публици којој су намијењене. Кажу и обећавају да ћете бити занимљивији. А ми луди па објављујемо џаба.


ПУРИМ – Дани дјечије радости (латиницом)

Дружење поводом обиљежавања веселог јеврејског празника "ПУРИМ " у Дому омладине у Бањалуци организовали су Јеврејска општина Бањалука, Јеврејски културни центар " Арие Ливне " Бањалука и Центар за едукацију и рад са дјецом и омладином " МИС ” Бањалука, иначе аутор Пројекта.Храстко Имањић и Давидова звијезда

Случајно или не, како се то фразерски каже, Дан Растка Немањића и Дан обиљежавања сјећања на холокауст, падају у исти дан. Шта нама то уопште значи?