У наруживање Комшића укључио се и латиничар Ливне

Предсједник Јеврејског културног центра у Бањој Луци, који носи његово име, Арије Ливне, сматра да Хрвати који живе у БиХ имају права да сами себи изаберу представника којег желе, без да им то намећу други. Њему, рецимо, нико није наметнуо оба натписа на згради латиницом.

среда, октобар 31, 2018 / 18:19

Ливне је рекао да избор Жељка Комшића за хрватског члана Предсједништва БиХ није праведан и да не одражава демократски дух БиХ.

Ливне је за "Вечерњи лист", издање за БиХ, изјавио да је сагласан са ставом предсједника Републике Српске Милорада Додика да је БиХ Југославија у малом и да се догађају сличне ствари које су се и тамо догађале.

"Ако БиХ жели опстати као држава, не силом западних земаља или било кога другог, мора дати апсолутно право свим својим народима да одреде властиту судбину у свом оквиру", оцијенио је Ливне.

Према његовом мишљењу, да ли ће БиХ опстати зависи од тога да ли ће народи у БиХ моћи да разумију да се са мржњом ништа не може градити.

"Нема лоших нација. Постоје лоши људи у свакој нацији…Али, има и јако пуно добрих људи", рекао је Ливне.

Ливне каже да није оптимиста да ће доћи до помирења народа у бившој Југославији.

"Волим разговарати са младим људима. Нажалост, та мржња не престаје и у појединим случајевима постаје и већа него што је била… Треба да прођу генерације, али и да се појаве лидери који су спремни градити мостове да би се ствари промијениле", сматра Ливне.

Он је рекао да је антисемитизам појава која постоји хиљадама година и неће престати од данас до сутра, "ако икада престане".

О својој позицији савјетника предсједника Републике Српске Милорада Додика Ливне каже да је сагласан са изјавом режисера Емира Кустурице да Додику не треба савјетник.

"Ја, у ствари, никада и нисам био његов савјетник, али могу рећи да сам близак пријатељ. То је човјек кога изузетно цијеним и уважавам. Нисам му савјетник и не бих желио никоме да му то буде", рекао је Ливне.2 КОМЕНТАРА

 1. Ливне и Кустурица су тотално пролупали.
  Ударају у темељ политике “ државника“,тај темељ је ухљебљивање најгорег штакорског накота на мјесто савјетника.
  Ако му нису потребни а свако зна да нису нека скине са републичке сисе :
  1. Сина од папка гурам даље
  2. Конобарицу моју обожаватељку
  3. Бившег фудбалера из сеоске лиге шампиона
  4. Ко зна колико их још има и колико их планира навући на јасле.

Оставите одговор