Деђански: Европски парламент је радио по систему "држите лопова"

Политички аналитичар из Београда Стевица Деђански самтра да је резолуција Европског парламента цинична јер се оптужује Република Српска за рушење Дејтонског споразума или неуставно деловање, што у ствари ради Сарајево.


Дани(ј)ел Симић: Кисељење или оксидација – шупљирање или нарација?

У суштини, ти појмови би требали бити исти. Осим што ниjeсу. Вијести дана су такве да немате појма шта се десило. Авиодесант локалних политичких поглавица на Брисел, има епилог као опсада Азовстаља. Једни су се предали, други су успјешно евакуисани. А то ћемо тек све заборавити. Као вијести које почињу бројем умрлих, док директори домова здравља изјављују како је "кисеоник који користе 99,95 одсто чист".

Посланици Европског парламента позвали ЕУ да забрани "продају” држављанства

Посланици Европског парламента позвали су ЕУ да забрани "продају” држављанства и регулисања боравишта у замјену за финансијска улагања. Захваљујући тим шемама, у неким чланицама, више од 130.000 људи добило је боравиште или држављанство у земљама ЕУ.


Додик: Први пут се озбиљно питам да ли европске вриједности уопште постоје

"Мени је отприлике суђено, а да ме нико ништа упитао није. Да нико није дошао у Републику Српску да види о чему се ради. И што је најгоре, нико од тих парламентараца који су дигли руку није погледао Устав БиХ, доступан на интернету, јер да јесте, нити би заузели ставове које су заузели, нити би се чуле квалификације које су се чуле", рекао је Додик.Европски парламент усвојио амандмане који тумаче устав Дејтонске БиХ, називају нас сецесионистима и позивају на санкције Додику

Европски парламент усвојио је амандман тројице посланика у оквиру годишњег извештаја у Одбору за спољне послове који позива на санкције српскм члану Председништва БиХ Милораду Додику


Џафи поздравио нарушавање суверенитета БиХ и санкције против колеге

Члан Предсједништва Босне и Херцеговине Шефик Џаферовић подржао је усвајање амандмана Европског парламента, у којем се поступци власти ентитет РС јасно називају сецесионистичким, те се позива Савјет Европске уније на увођење санкција Додику и његовим сарадницима.Комплементарност боја: Џафи у Бриселу са Зеленима

Члан Предсједништва БиХ Шефик Џаферовић се у Бриселу састао са заступницима Зелених и члановима Групе пријатеља БиХ у Европском парламенту Тинеке Стриком и Ромеом Францом. Прије тога разговарао је са Клементом Грошељом предсједавајућим "Групе пријатеља БиХ у Европском парламенту", односно са заступником групације Социјалиста и њемачког СПД у Европском парламенту Дитмаром Кестером (на насловној фотографији).


Каталонија је Шпанија: Скупштина Евросојуза изгласала укидање имунитета Пуђдемону

Европски парламент укинуо је данас имунитет бившем предсједнику шпанске покрајине Каталоније Карлесу Пуџдемону (Царлес Пуигдемонт) и још двоје каталонских еуропосланика што је тражила Шпанија због њиховог покушаја отцјепљења.


Каргановић стазама амандмана Игора Шолтеса: Приморавање на прекрајање историје у Сребреници

На трагу резолуције Европскогпарламента од 14. јануара 2009. године, када сеод Србије ултимативно захтевало да "признагеноцид у Сребреници,” па затим неуспелебританске резолуције у Савету безбедности УН 2015. године, када се поред тога захтевали увођење пакета мера за "промену свести,”укључујући званично преправљање историјскихчињеница и у складу са тиме индоктринацијудеце у српским школама, крајем новембра Европски парламент се опет активирао по овомпитању.