Борис Радаковић: Добри Бошњани против Светог Стефана

Поносити Бошњаци, дигоше се на ноге лагане године Господње 2016. од рођења Владике нашег Исуса Христа, и сви у један глас повикаше „доле Дан Републике Српске, доле Свети Стефан који вређа наше националне и вјерске осјећаје, хоћемо да будемо равноправни у том мањем беха ентитету, доле референдум, доле ….“.


Бијеле заставе у Приједору

Посљедње четири године у Приједору и другим градовима Републике Српске и Федерације БиХ, али и у градовима широм свијета, сваког 31. маја одржава се манифестација „Бијеле траке“.


Бранислав Радаковић: Власи на простору БиХ под турском окупацијом

Након што су Турци загосподарили подручјима Босне и Херцеговине, сточарско становништво ових крајева сврстано је у посебан сталеж слободних сељака, означени називом влах по угледу на средњовјековни сточарски сталеж.Којих десет геноцида?

Нове нације имају потребу за изградњом идентитета и потврду легитимитета свога постојања кроз историју. Од пирамида у Високом до Поточара.Ко су били добри Бошњани? (2)

Повеља бана Стефана из 1351. године, руши све резерве у вези тумачења добрих Бошњана као регионалног, а не етничког имена.


Ко су били добри Бошњани? (1)

Историјски извори несумњиво потврђују да је у питању регионална одредница, а не естрадна лексема за потребе стварања нових нација.