Никола Маловић: Повлашћена географија

Када кажем да сам Бокељ од 1694. то не значи да сам се дебото повампирио него да сам потомак оних који су MDCXCIV године дошли у једини фјорд на Медитерану. Да живе.


Први Србин који је опловио свијет

Бока Которска вјековима је давала славне морепловце, не толико славне да би задивили свијет, јер су српске државничке амбиције увијек биле подаље од мора, за разлику од других медитеранских земаља које је управо Медитеран уздигао и цивилизацијски прославио.

ДПС се дочепао власти у Херцег Новом

У Херцег Новом синоћ је постигнут договор о коалиционој власти између ДПС-а и грађанске листе "Избор", а ускоро ће бити потписан и коалициони споразум.Григорије: Суторина је наша

Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Григорије рекао је Срни да БиХ има легитимно право да тражи поврат дијела јадранске обале код Суторине који јој је одузет, те позвао највише представнике власти у БиХ и Републици Српској да се боре за своју територију.


Лијепом нашом по Заљеву хрватских светаца

Популарна емисија Хрватске радио телевизије "Лијепом нашом”, која је на програму 22. и 29. априла, снимана је, како се у свакодневној најави наглашава, у "Заљеву хрватских светаца” – у Тивту.Бока умире због људи

КОТОР – У Бококоторском заливу је смањена дубина и прозирност воде због интензивне људске активности и зато је потребно предузети мјере на његовој заштити, упозорио је научни савјетник Института за биологију мора у Котору Зоран Кљајић.