САД: Држава тужи банке због хипотекарних кредита

Агенција која надгледа америчко тржиште хипотекарних кредита припрема тужбе против више од 12 великих банака јер су погрешно представиле квалитет хипотека које су продавале у вријеме раста тржишта некретнина, пише данас "Њујорк тајмс".


Берлускони: банке су чврсте и солидне

Италијански премијер рекао је данас да земља неће бити увучена у дужничку кризу. Берлускони је у обраћању парламенту изјавио да су италијанске банке "чврсте и солидне", те да је и економија "чврста".


Њемачка: Све веће камате на штедњу

Стране банке на њемачком тржишту нуде све веће камате, у сваком случају знатно веће од њемачких банака, а финансијски стручњаци кажу да је новац сигуран, јер су у ЕУ гарантовани улози до 100.000 евра.


Европска комисија тестира банке

Највеће европске банке биће изложене новој рунди тестова издржљивости који ће бити много оштрији него до сада, најавио је шеф службе за финансијску политику Европске комисије Мартин Мерлин, пише британски дневник "Дејли телеграф."Није могао купити ни стан: Украо 42.000 КМ из банке у којој је запослен

Припадници Полицијске управе Бањалука поднијели су Окружном јавном тужилаштву извјештај против лица чији су иницијали Р.М. из овог града, запосленог у једној комерцијалној банци, због сумње да је проневјером оштетило ову банку за 42.793 КМ.