Свештеници ископавали цркву у потрази за благом

Грчка полиција је ухапсила локалног свештеника и црквеног старешину у селу Фиска на сјеверу земље, под оптужбом да су вршили нелегално ископавање у предјелу црквеног олтара, тражећи благо. У извjештају који је полиција данас поднијела, наводи се да су се становници села, 50 километара сјеверно од Солуна, жалили на буку која се синоћ чула из […]

петак, 27 јануара, 2012 / 17:40

Грчка полиција је ухапсила локалног свештеника и црквеног старешину у селу Фиска на сјеверу земље, под оптужбом да су вршили нелегално ископавање у предјелу црквеног олтара, тражећи благо.

У извjештају који је полиција данас поднијела, наводи се да су се становници села, 50 километара сјеверно од Солуна, жалили на буку која се синоћ чула из сеоске цркве.

Полицијска провјера открила је рупу величине метар са два метра у поду 150 година старе цркве посвећене пророку Илији. Након што је ухапсила двије, полиција тражи још четири особе које би могле бити умијешане у ово незаконито ископавање, преноси АП.

Нелегални „лов” на благо учестао је у Грчкој од како је земља тешко погођена финансијском кризом. Полиција је претходних мјесеци извела низ хапшења, углавном на сјеверу земље, и пронашла неколико ископаних тунела.Оставите одговор