Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију

Влада Србије усвојила је данас закључак о давању сагласности за признавање потврда више страних земаља о потпуној вакцинацији против болести ковида 19 и о прележаној болести на основу фактичког реципроцитета.

петак, јул 23, 2021 / 23:00

Грађани који поседују потврду о потпуној вакцинацији које издају државе Грузија, Монако, Кипар, Либан, Молдавија, Сан Марино, Тунис, Хрватска и Словачка, моћи ће са овом потврдом да уђу у Србију од суботе, 24. јула, у поноћ, саопштено је из Владе Србије.

Додатно, либерализација уласка у земљу огледа се у томе што је за 16 земаља донесена одлука да се дозволи улаз лицима која имају потврду о прележаном вирусу корона или позитиван пи-си-ар или антиген тест, од ког није прошло мање од 14 дана или више од шест мјесеци.

Земље које су обухваћене овом мјером су Луксембург, Андора, Шпанија, Аустрија, Бугарска, Грчка, Сан Марино, Словенија, Тунис, Турска, Хрватска, Румунија, Њемачка, Сједињене Америчке Државе, Швајцарска и Данска.

Примјена за свих 16 земаља почиње у суботу, 24. јула у поноћ.

Влада Србије данас је усвојила и измјене уредбе о националним спортским признањима и новчаним наградама, којом ће освајачи златне медаље бити награђени са 70.000 евра у динарској противвриједности.

Награда за освојену сребрну медаљу износиће 60.000 евра, док ће освајачи бронзане медаље бити награђени са по 50.000 евра.

Влада је усвојила и више приједлога закона о потврђивању споразума са различитим државама, као и Стратегију за борбу против ширења оружја за масовно уништење за период од 2021. до 2025. године.Оставите одговор