Србац: Завршена Ликовно – еколошка колонија

У Српцу је синоћ одржано завршно вече 28. сазива Ликовно-еколошке колоније "Бардача – Србац 2011" на којој је, након десетодневног стваралаштва, приказано више од 30 највриједнијих умјетничких дјела о задатој теми "Квалитетна вода – здрави људи и здрави екосистеми". "Афирмацијом оваквих ликовних манифестација на најквалитетнији начин одржава се и његује поштовање према умјетничком насљеђу као […]

уторак, 12 јула, 2011 / 07:09

У Српцу је синоћ одржано завршно вече 28. сазива Ликовно-еколошке колоније "Бардача – Србац 2011" на којој је, након десетодневног стваралаштва, приказано више од 30 највриједнијих умјетничких дјела о задатој теми "Квалитетна вода – здрави људи и здрави екосистеми".

"Афирмацијом оваквих ликовних манифестација на најквалитетнији начин одржава се и његује поштовање према умјетничком насљеђу као и очувању једног од најрепрезентативнијих еко подручја Републике Српске и БиХ", рекла је селектор бардачке колоније Славка Миросављевић, историчар умјетности из Бањалуке.

Најљепша дјела наћи ће се у фундусу колоније у којем се већ налази 550 дјела која су настала у протелих 27 година.

Директор србачког Центра за културу и спорт Свјетлана Кусић захвалила се академски сликарима Свјетлани Павловић-Џиндо из Београда, Ивани и Ђорђу Живић и Мињи Николчин из Новог Сада, Дејану Пузовићу из Прибоја, Вери Кекић из Требиња, Мили Средојевићу из Градишке, те Зорану Марковићу, Николи Груловићу,Тањи Ратковић и Бошку Вукојевићу из Бањалуке, као и Министарству за породицу, омладину и спорт РС за уступљени простор на Бардачи, општини Србац, и бројним спонзорима који су подржали овогодишњи рад колоније.

Након изложбе, стручно предавање о теми "Квалитетна вода – здрави људи и здрави екосистеми" одржао је Раденко Ђурица са Факултета за екологију Бањалука.