Брз опоравак Чавеза

Опоравак предсједника Венецуеле Уга Чавеза послије операције тумора прошлог мјесеца тече брзо, саопштила је вечерас Влада те државе. У саопштењу се наводи да је Чавез телефоном разговарао о свом здравственом стању са руским предсједником Дмитријем Медведевим. Чавез је рекао руском лидеру да се "брзо опоравља од компликоване операције", а Министарство спољних послова наводи да је […]

уторак, 12 јула, 2011 / 07:27

Опоравак предсједника Венецуеле Уга Чавеза послије операције тумора прошлог мјесеца тече брзо, саопштила је вечерас Влада те државе.

У саопштењу се наводи да је Чавез телефоном разговарао о свом здравственом стању са руским предсједником Дмитријем Медведевим.

Чавез је рекао руском лидеру да се "брзо опоравља од компликоване операције", а Министарство спољних послова наводи да је предсједник прошао прву фазу рехабилитације.

Чавез је оперисан на Куби 20. јуна, а од повратка у земљу 4. јула успорио је свој радни ритам и ограничио дужину телевизијских говора, како каже, по стриктном наређењу љекара.

Медведев је пожелио Чавезу брз опоравак и рекао му да може да рачуна на помоћ Русије, уколико му је потребна, додаје се у саопштењу Министарства спољних послова.

Медеведев је рекао да шеф руске дипломатије Сергеј Лавров планира да посјети Каракас 22. и 23. августа и да се нада да ће Чавез убрзо доћи у Москву.