Снимање филма: Топ се загријава у Дубици

Прва клапа филма "Топ је био врео" којег режира Слободан Бобан Скерлић пала је данас у Козарској Дубици гдје ће уједно бити снимљен и већи дио филма који је заснован на истоименом роману Владимира Кецмановића. По окончању снимања прве клапе, у дубичком градском насељу "Пухало", у којем је за потребе сценографије филма поново створена ратна […]

недеља, децембар 26, 2010 / 14:35

Прва клапа филма "Топ је био врео" којег режира Слободан Бобан Скерлић пала је данас у Козарској Дубици гдје ће уједно бити снимљен и већи дио филма који је заснован на истоименом роману Владимира Кецмановића.

По окончању снимања прве клапе, у дубичком градском насељу "Пухало", у којем је за потребе сценографије филма поново створена ратна атмосфера, у организацији продуцентске куће "Балкан фим" одржана је конференција за новинаре којој је, поред редитеља, присуствовао велики дио глумачке екипе, коју чине Славко Штимац, Феђа Штукан, Анита Манчић, Мугдин Авдагић, Бојана Маљевић, Ивица Видић, Гордана Гагић, Факета Авдагић, Александар Стојковић, Слоба Перишић, Жељко Стјепановић, Кенан Мусић, Мухамед Дуповац, Стефан Бундало, Сандра Љубојевић и други.

Филмску екипу представио је продуцент фима и глумац Тихомир Станић који је потвдио да укупан буджет филма износи 1.600.000 евра.

"Највећи дио ове филмске приче биће снимљен у Козарској Дубици и делом у Сарајеву. Планирано је да снимање заврши до 24. фебруара наредне године, а премијерно ће бити приказан на јесен", прецизирао је Станић, који се у име 48-члане глумачке екипе захвалио људима и домаћинима из Козарске Дубице.

Режисер филма "Топ је био врео" Слободан Скерлић подсјетио је да филм од самог почетка у БиХ прате одређене политичке контроверзе о којима није детаљније говорио.

"Намера нам је да снимимо снажан, узбудљив и упечатљив антиратни филм. Тема филма је дјечаштво и одрастање у нимало лепим и драматичним околностима, а глумачки задаци изузетно су захтевни", рекао је Скерлић.

Радња филма дешава у зимском периоду 1992. и 1993. године у Сарајеву, а главна улога повјерена је десетогодишњем дјечаку Станиславу Ручнову из Козарске Дубице, којем према сценарију у опкољеном Сарајеву гину родитељи.

Глумица Бојана Маљевић истакла је да први пут снима у Козарској Дубици у којој, према њеним ријечима, влада нека посебна атмосфера коју стварају добри и пријатни људи. Она је потврдила да у филму игра младу, пожртвовану и брижну жену.

"То је једна од епизода у филму значајна по томе што се њена људскост огледа у највећој могућој мери у најстрашнијим тренуцима које преживљавају јунаци филма", открила је Маљевићева.Оставите одговор