Смјењују се директори, Социјалистима Путеви РС

На Владиној листи отписаних, која ће бити објављена на сутрашњој сједници Владе, су директори девет јавних предузећа, сазнаје БН телевизија. Иако се дуго одржала на врућој фотељи, Зора Видовић ипак је сагорила. Она више неће бити директорка Пореске управе Републике Српске, такве су смјернице Владине кадорвске политике. Према нашим сазнањима, Шуме неће бити враћене Социјалистима, […]

четвртак, 16 јануара, 2014 / 08:48

На Владиној листи отписаних, која ће бити објављена на сутрашњој сједници Владе, су директори девет јавних предузећа, сазнаје БН телевизија. Иако се дуго одржала на врућој фотељи, Зора Видовић ипак је сагорила.

Она више неће бити директорка Пореске управе Републике Српске, такве су смјернице Владине кадорвске политике. Према нашим сазнањима, Шуме неће бити враћене Социјалистима, остају у рукама највеће странке.

Наш извор није могао да потврди да ли ће на челу Шума остати садашњи вршилац дужности директора, Раденко Лакетић, који је остварио завидне резултате у пословању посрнулих Шума. Врло је могуће да ће та фотеља, из које више не варничи као раније, бити поклоњена неком другом заслужном члану СНСД-а.

Као компензацију за Шуме, Социјалисти су прихватили мјесто директора Путева Републике Српске. Влада је одлучила да смијени Недељка Кнежевића, а лидер СП-а, Петар Ђокић, има свог аса у рукаву да га замијени на челу Путева. Како сазнајемо, против Кнежевића МУП води истрагу о више кривичних дјела.

Биће промјена и на руководећој позицији Аутопутева. Смјена је већ написана за дугогодишњег директора тог предузећа, Душана Топића. Смјене је прије неколико дана најавила премијерка, Жељка Цвијановић. Међутим, чистку је и овај пут преживио директор Жељезница, Драган Савановић, чијим пословањнем премијерка није нарочито задовољна.

Осим Жељезница, у Влади су незадовољни и пословањем Фонда Пио и Фонда здравственог осигурања, али, према нашим сазнањима, Младен Милић и Драко Томаш засад су сигурни.

Наш извор открива да ће Влада обратити пажњу и на резултате рада руководиоца неких јавних медија. Новинска агенција Републике Српске чека новог директора, а како тврде упућени, озбиљно се размишља и о смјени директора који су тек добили прилику да се докажу. Врло је могуће да ће Влада сугерисати да са чела РТРС-а буде уклоњен недавно постављени Рајко Радовановић.

Најновију кадровску слагалици спроводи премијерка и Влада, али је смјернице на посљедњој сједници Извршног одбора СНСД-а, како сазнајемо, дао лично Милорад Додик. Он је изазвао нови талас који ће помести непожељне, и, како каже Додик, уморне директоре у јавном сектору.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор