Скандалозан наслов за РТЦГ: Грађани присуствовали сахрани свештеника СПЦ

Страх од повратка литија за основна људска права, а против дискриминишућих закона аутошовинистичке, односно антисрпске власти у Црној Гори, јачи је очигледно од вируса КОВИД-19.

петак, мај 1, 2020 / 18:26

Ових дана смо имали прилику да искусимо прогањање Српске православне цркве (каква је изостајала за католички Божић) и у самој Српској. Код нас то раде изнајмљени и смијешни лајачи, док у Црној Гори то обавља државна телевизија.

РТЦГ на истакнуто мјесто поставља ову вијест, преносећи заправо налазе отворено антисрпске Антене М, гдје се у снимку од 51 секунде види неколико десетина људи у погребној поворци и растреситом поретку, на шта одмах реагуе тамошње тужилаштво.

Наслов је идентичан нашем у дијелу послије наводних знака и требало би ваљда да буде скандалозан. Замислите, грађани су присуствовали сахрани српског попа…

Но, ево и вијести:

На сахрани свештеника СПЦ Момчила Кривокапића јуче у Котору присуствовали су грађани као и свештенство СПЦ, због чега је, како незванично сазнаје Антена М из Управе полиције, УП предузела активности из своје надлежности и обавијестила ОДТ у Котору о том догађају јер је и даље на снази забрана јавних окупљања због спречавања ширења новог коронавируса.

Због тога је Основно државно тужилаштво у Котору наложило да се утврди идентитет особа које су биле на сахрани, након чега ће донијети одлуку о даљем поступању.

Антена М преноси да је догађај предводио митрополит црногорско приморски СПЦ Амфилохије.Оставите одговор