Синоћ пуна хала слушала Атеист реп и Испад!

Kултни новосадски састав Атеист реп синоћ је одржао концерт пред пуном халом Бањолучког велесајма. Свирка је била дио серије од тридесетак концерата широм регије, на којима Атеист реп обиљежава 20 година рада на сцени. Синошњи концерт је око 22 часа отворила бањолучка рок група “ИСПАД “, који припрема свој трећи албум. “ИСПАД“ је своје одрадио […]

недеља, октобар 18, 2009 / 10:33

Kултни новосадски састав Атеист реп синоћ је одржао концерт пред пуном халом Бањолучког велесајма. Свирка је била дио серије од тридесетак концерата широм регије, на којима Атеист реп обиљежава 20 година рада на сцени.

Синошњи концерт је око 22 часа отворила бањолучка рок група “ИСПАД “, који припрема свој трећи албум. “ИСПАД“ је своје одрадио за сат времена, а онда су се око 11 и 15 на бини појавили Новосађани.

Поред култних пјесама са почетка каријере, о ‘варбургу’ и ‘трабанту’, представљено је и пар изведба са новог албума ‘Приче маторих покварењака’, који би требао изаћи у новембру. По устаљеном обичају многих састава, “Матори покварењаци“ су негдје пред крај концерта су поновили своје препознатљиве хитове и педесетак минута послије поноћи напустили бину.

Пристојан број младих бањолучана је дошао у халу сајама а утисак неких је да су “Безбожници који репују“ одрадили свирку сасвим солидно. Од ‘старије омладине’ се чуло да ни “Атеист није к’о што је некад био“, а неки, који су за вријеме трајања концерта вани посвећевали пажњу алкохолу по хладној бањолучкој ноћи, служили су као потврда скептицизму и благој разочараности.

Атеист реп је новосадски панк-рок бенд, настао 1989. године. Иза себе имају четири студијска албума: “Маори и Црни Гонзалес“, “Ја евентуално бих ако њега елиминишете“, “Друга лига запад“ и посљедњи, “Освета Црног Гонзалеса“ из 2005. године.

Наступ у Бањој Луци су организовали Бурбон Стрит и УНСА ‘Гето’, у оквиру пројекта "Бања Лука ривајвл".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *