Само се у БЛ право из СДП иде у власт: Ивана Марић на мети Сарајстана

Фридрих Еберт Хероина ефбиховског невладинићког свијета, Ивана Марић, коначно је близу да капитализује свој ангажман за страни грош, али се против тога надигла медијска кука и ботовска мотика муслиманске дубоке државе. Желе спријечити њено именовање за замјеницу градоначелника Сарајева.

понедељак, март 8, 2021 / 14:06

Док у Бањој Луци носиоци листа или кандидати за одборнике антисрпских странака које би рушиле Дејтонски мировни споразум и укидале РС без проблема уживају у ангажману новог градоначелника.

СДП-овци Дарио Сандић и бивша СДП-овка Јована Кисин су у власти преко "Тима за ревизију" и поред изборне пропасти СДП и Покрета правде; док се у Сарајеву такве појаве дочекују на нож.

Готово су немогуће.

Поготово ако покуша да се примакне извршној власти у Сарајстану или било каквом буџетском новцу који парадржавне џематлије контролишу.

У Бањој Луци опет можете шта год хоћете, а изгледа се посебно цијени и уважава, уколико би "укидали" Српску и називате је "злочиначком државом".

Браво за Бању Луку, која ће и поред потпуне диспропорције у макар указивању на карактер и раније понашање особа које се укључују у власт, бити означена као недемократска средина. Чак и кад се пиша сама по себи, захваљујући се онима који је не воле. Посебно њима.

За ПДП није први пут да има посла са кадровима СДП, ако се досјетимо рахметли Слободана Поповића. Да не буде забуне, СНСД је по избору СДП-оваца у власт још катастрофалнији, али је СНСД власт у Бањој Луци, између осталог због тога, и изгубио.

Хаман, не дају да буде доградоначелница

Да се разумијемо, било ко ко каже истину да је плебс, прије педесетак година у СФРЈ признат као нација под термином Муслимани, измислио себи термин Бошњаци (а, не рецимо, прецизнији – Потурице), завршава на стубу срама и улази у хајку.

Муслимани опет не смију никога тјерати да их зове хегемонистичким термином Бошњак, јер је то, рецимо, често презиме код Срба, а нађе се и у Хрвата. Зашто би они у свом имену имали Босну (без Херцеговине)? Из истог разлога због којег језик желе да зову "босански", а не "бошњачки", како им је марионетска власт Бориса Тадића признала у Србији.

И поред тога, њена изјава да су Муслимани себи измислили име "Бошњак", изазива еруптивну реакцију и агресију ефбиховских медија. Примјерице, Дневног аваза. Њихов је и наслов, наш поднаслов, те остатак текста:

Критике на рачун Иване Марић због изјаве о томе како је настао назив Бошњаци

То је нешто ново што су они открили како би имали нешто, не само муслимани, рекла је Марић на конференцији у Лондону 2018. године

Након што је у јавности обзнањено да ће политичка аналитичарка Ивана Марић бити приједлог Наше странке за доградоначелницу Сарајева, на друштвеним мрежама појавио се снимак у којем она на енглеском језику објашњава актуелну политичку ситуацију у БиХ гдје је казала да је назив "Бошњаци" нешто ново, оно што су они "открили/измислили" како је преведено на снимку.

https://twitter.com/i/status/1368657861371437061

Објашњавајући да у БиХ постоји сукоб три народа/три вјере казала је како су католици углавном Хрвати, православци углавном Срби, а за припаднике исламске вјероисповијести у БиХ је казала да су сами себе назвали Бошњацима како не би били "само муслимани".

-То је нешто ново што су они открили како би имали нешто, не само муслимани – рекла је Марић на конференцији у Лондону 2018. године.

Видеоснимак је наишао на осуде на друштвеним мрежама.Оставите одговор