Сахрањен градоначелник Бијељине Мићо Мићић

На градском гробљу у Пучилама, у присуству породице, пријатеља, високих званичника, међу којима су били предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, министри у Влади Српске, новоизабрани градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, начелници и градоначелници општина и градова, као и бројних сарадника и грађана, сахрањен је градоначелник Бијељине Мићо Мићић.

петак, 25 децембра, 2020 / 16:25

Опијело Мићићу је служио умировљени епископ зворничко–тузлански Василије уз саслужење бројног свештенства.

Прије сахране, у Центру за културу Семберије је одржана комеморација којој су, поред породице и пријатеља покојног Мићића, присуствовали и предсједник Владе Републике Српске, министри, народни посланици, градоначелници и предсједници општина, као и одборници локалног парламента, сарадници покојног Градоначелника бројни и грађани.

У име Владе Републике Српске обратио се њен предсједник Радован Вишковић који је, уз саучешће породици Мићић и грађанима Бијељине, истакао да је Мићо Мићић био изузетан радник, као и да је био истински посвећен Бијељини и Семберији. Додао је и да ће Мићић остати упамћен у Влади Републике Српске по добрим резултатима и домаћинском односу према својим обавезама, још из времена када је био министар.

– Мићо је био истински човјек из народа и велики домаћин. Добро је разумио проблеме грађана и својски се трудио да им помогне. Остаће упамћен као човјек који је обиљежио развој Бијељине и цијеле Семберије. Са њим је Бијељина забиљежила највећи развој и афирмацију и постала савремен град, као и један од главних покретача развоја Републике Српске. Нама у Влади Републике Српске било је задовољство и привилегија да заједно са њим креирамо пројекте који ће унаприједити живот људи овога краја – истакао је Вишковић.
Пријатељ и савјетник градоначелника Мићића, проф. др Владо Симеуновић, је у име Градске управе рекао да је Мићо Мићић цијенио вријеме и идеје, као и да је знао да изабере и поштује своје сараднике. Истакао је и да је Мићић људе, а посебно омладину, сматрао за највеће богатство свог града, као и да иза њега у Бијељини и Семберији на сваком кораку остају видљиви резултати његовог плодоносног рада, који ће му бити трајни споменици.
– Заједно са нама, преко развојних пројеката, довео си Европу у Бијељину, али нажалост ниси дочекао да Бијељину, новим ауто-путем, одведеш у Европу. Надам се и вјерујем да ће нове генерације то са лакоћом реализовати и остварити наше заједничке снове – изразио је очекивање Симеуновић.
У име Странке демократске Српске Семберија, чији предсједник је био покојни Градоначелник, обратио се Предраг Јовић. Он је подсјетио да је Мићо Мићић био личност разговора и компромиса, као и да је у свим крајевима земље, али у региону, био поштован као градитељ мостова међу људима.
– Волио је да поприча с човјеком из народа и имао је потребу да помаже у невољи. Управо су га такозвани обични људи и сматрали једним од њих и у томе је вјероватно и била једна од тајни свих његових успјеха. Био је човјек из народа. Домаћин. Зато су његова врата била увијек отворена за све, како би саслушао и помогао тамо гдје може. На жалост, величину неких људи схватимо тек када их изгубимо. Прерана смрт Миће Мићића је огроман губитак за Бијељину, Семберију, Републику Српску и Босну и Херцеговину. Многи ће тек сада да схвате каквог смо човјека и пријатеља имали и кога смо изгубили – истакао је Јовић.
Бројни представници братских општина и градова из региона и Европе, као и сарадника и поштовалаца покојног градоначелника Бијељине су, због епидемиолошких мјера били спријечени да присуствују комеморацији и сахрани, па су своје поштовање према Мићи Мићићу изразили телеграмима саучешћа.
Књига жалости у Градској управи Града Бијељина биће отворена и током предстојећег викенда.