Ријека: Молотовљев коктел за српки конзулат, али без ватре

На конзулат Србије у Ријеци непозната особа је јутрос око четири часа бацила стаклену боцу са запаљивом течношћу, саопштила је приморско-горанска Полицијска управа. Полиција је обавила увиђај и утврдила како је починитељ покушао да запали течност у боци, што није успио, па је боцу бацио на врата конзулата, наводи се у саопштењу. Врата и прочеље […]

среда, април 17, 2013 / 15:49

На конзулат Србије у Ријеци непозната особа је јутрос око четири часа бацила стаклену боцу са запаљивом течношћу, саопштила је приморско-горанска Полицијска управа.

Полиција је обавила увиђај и утврдила како је починитељ покушао да запали течност у боци, што није успио, па је боцу бацио на врата конзулата, наводи се у саопштењу.

Врата и прочеље конзулата у лици Еразма Барчића нису оштећени.

Министарство спољних и европских послова Хрватске и градоначелник Ријеке Војко Оберснел најоштрије су осудили тај догађај.

"Ријека је увијек била толерантна и таква ће остати упркос неодговорним појединцима. Нажалост, морам да констатујем да ће окретање национализмима које имамо прилике сваки дан пратити вјероватно довести до учесталијих догађања овог типа", рекао је Оберснел, преноси Нови лист.

Полицијски службеници прве полицијске постаје Ријека у сарадњи са Сектором криминалистичке полиције спроводе истрагу како би се расвијетлиле све околности догађаја, саопштила је полиција.Оставите одговор