Ред је честитати: Новак Ђоковић 28. пут побиједио Надала у Аустралији

Државни службеници у Српској раде и недељом, када се треба огребати о резултате индивидуалца у спорту. Објављујемо честитке оним редом којим су стизале на адресу наше редакције.

недеља, јануар 27, 2019 / 16:51

Хљеба и игара је максима управљања народним масама још из времена Римског царства и његових гладијаторских борби у колосеумима. Мало се тога промијенило и данас, те политичари хрле да се и њихово име помене у контексту неке велике побједе на спортским борилиштима.

To што се Ђоковић (што је његово право) зна усликати са фудбалерима промотерима усташтва, чак и онима у новије вријеме утврдивог српског поријекла, данас је мање битно. Таман колико и Човићево гостовање у Блајбургу.

Пошто се слави, неће ни Фронтал.СРБ отварати те теме. Најбољи на планети је најбољи на планети. Па макар и у тако споредној и за живот свих нас небитној ствари као што је тенис.

Муштулук ухватила Давидовићева

Министар породице, омладине и спорта, Соња Давидовић, честитала је Новаку Ђоковићу освајање још једне грен слем титуле на Аустралија опену:

" У име Министарства породице, омладине и спорта и своје име, упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања још једне титуле на Аустралија опену, до које сте дошли на импресиван начин. И на овом турниру сте подигли тенис на виши ниво, потпуно доминирали у свим мечевима и ривалима поставили врло тежак домаћи задатак за наредне турнире.

Посебно ме радује што сте Ви, као млад човјек, узор новим генерацијама младих људи који треба да знају да су истински шампиону вриједни, максимално посвећени свом послу, упорни и истрајни у остварењу својих циљева, а истовремено добри људи посвећни породици и његовању најважнијих животних вриједности.

Сигурна сам да ћете и на наредним турнирима наставити традицију непобједивости, којој ћемо се ми, Ваши вјерни навијачи у Републици Српској, неизмјерно радовати и на том путу Вам желим да Вас прати добро здравље" – наводи се у честитки министра, Соње Давидовић.

ЧЕСТИТКА ПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ РАДОВАНА ВИШКОВИЋА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић упутио је честитку тенисеру Новаку Ђоковићу поводом освајања титуле на Отвореном првенству Аустралије.

,,У име Владе Републике Српске, и у своје име, упућујем Вам најискреније честитке поводом освајања још једне титуле првака на турниру у Мелбурну.

Одличном игром током цијелог турнира и у току финала, исписали сте још једну страницу у историји свјетског тениса, потврдили своју доминацију, те учинили поносним бројне љубитеље тениса широм Републике Српске.

Уз жеље да Вас прати добро здравље, лични и професионални успјех, те да остварите још много побједа на свјетским такмичењима, срдачно Вас поздрављам”, наведено је у честитки предсједника Вишковића.

Додик најјезгровитији

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик упутио је честитку српском тенисеру Новаку Ђоковићу поводом бриљантно освојене титуле на Аустралијен опену

Великом побједом у финалу једног од најпрестижнијих тениских турнира на свијету још једном сте потврдили своју спортску генијалност те показали да заслужујете позицију најбољег свјетског тенисера, а све нас, који за Вас навијамо, учинили поносним и срећним својим великим повратком у врх свјетског тениса. Желим Вам пуно спортске среће, успјеха и да још пуно година господарите свјетским тениским теренима .Оставите одговор