Разговори Грчке и кредитора без успијеха

Разговори грчких власти и њихових кредитора, завршили су се у недељу без договора о реформском пакету, а обе стране су саопштиле да ће тај договор највјероватније постићи у Бриселу, прије данашњег састанка министара земаља еврозоне. После разговора на којима није постигнут коначни договор, представник ММФ-а Пол Томсен и грчки министар финансија Јанис Стурнарас, рекли су […]

понедељак, јул 8, 2013 / 08:14

Разговори грчких власти и њихових кредитора, завршили су се у недељу без договора о реформском пакету, а обе стране су саопштиле да ће тај договор највјероватније постићи у Бриселу, прије данашњег састанка министара земаља еврозоне.

После разговора на којима није постигнут коначни договор, представник ММФ-а Пол Томсен и грчки министар финансија Јанис Стурнарас, рекли су новинарима да се „надају да ће коначни договор бити постигнут прије састанка министара еврозоне”.

Ово је први пут да Грчка одлази на састанак министара еврозоне, а да раније није постигла договор, пренио је АП.

Разговори су вођени о зајму од 8,1 милијарде евра, који би Грчку, како наводи АП, „одржао у животу”.

Кредитори су тражили да 12.500 запослених у државним службама до краја године оде на принудни одмор, после ког би могли да буду отпуштени, уколико за осам мјесеци не буду премјештени на друго место у државној служби. У међувремену, били би плаћени 75 одсто од плате коју су имали.



Оставите одговор