11:56 Кино, а да ли Козара: Саопштење Драгана Милановића из 2022. против идејног рјешења Драшка Станивуковића из 2020. (ВИДЕО)11:48 Стевандић: Шмит даје крила бошњачком екстремизму   11:46 Специјално и паралелно: Љетна школа Универзитета умјетности из Београда - у западној српској престоници11:32 Дигитална доминација САД: Међународна унија за телекомуникације може постати америчка!11:08 Није задовољан: Најодговорнији за стање у судству (Халил Лагумџија) се просто нада11:04 Вучић из Ивањице: Ово је увезена криза, зато ми морамо бити јединствени11:01 Марко Ковач у преводу: Темељни споразум са СПЦ нас је довео на власт, неће нам је угрозити10:58 Кризни штаб због несташице воде у Бањој Луци - 90 одсто насеља није жедно10:54 Дачић: Савјет Европе тргује територијалним интегритетом Србије, а тобоже штити Украјински10:22 Цвијановићка други дан у Љубљани, на позив Савеза Срба Словеније

Р. Васић: Изборна отимачина Сребренице

Сарајевски политички круг све више форсира Сребреницу као топ-тему локалних избора, стварајући панику међу Бошњацима прогнозирајући да ће Сребреницом владати Срби, а у тај процес укључују се и многи представници међународне заједнице и поједини амбасадори, који се понашају као да су акредитовани у Сребреници, а не у БиХ, упозорио је извршни секретар СНСД-а Рајко Васић. […]

петак, 24 фебруара, 2012 / 21:57

Сарајевски политички круг све више форсира Сребреницу као топ-тему локалних избора, стварајући панику међу Бошњацима прогнозирајући да ће Сребреницом владати Срби, а у тај процес укључују се и многи представници међународне заједнице и поједини амбасадори, који се понашају као да су акредитовани у Сребреници, а не у БиХ, упозорио је извршни секретар СНСД-а Рајко Васић.

"СДА је лидер у изборном отимању Сребренице и Мостара, па је данас и потпредсједник те странке Садик Ахметовић панично позвао САД и ЕУ да спријече да представник политичке опције која минимизује или негира геноцид буде изабрана за начелника те општине. Ахметовић је, у ствари позвао да се спријечи Србин да побиједи на изборима", рекао је Васић.

Он је оцијенио да се такав невиђен атак на изборну демократију не може смјестити у Европу модерног доба. "Ахметовића би требало подсјетити да се ради о демократским изборима, а не о колонијалним декретима", рекао је Васић.

Извршни секретар СНСД-а је поручио да се избори не добијају на основу судских пресуда о геноциду, нити на основима права жртве, него на основу надметања политичких странака.

"А темељна чињеница која одређује исход избора у Сребреници је та да се она налази у Републици Српској. Ту чињеницу не могу промијенити ни амбасадори ни пријетње, а ни лажи за којима посеже и Ахметовић о томе да долази у питање постојање Меморијалног центра у Поточарима", рекао је Васић.

Он је додао да Меморијални центар нема никакве везе са резултатима избора, осим што Ахметовић и сви који га злопупотребљавају као споменик жртвама желе Србе да представе монструмима који ће, ако побиједе, тобоже срушити Меморијални центар.

"Демократске процедуре у БиХ, као што су избори, не могу више имати изузетке које креирају странци у својој слијепој подршци агресивном Сарајеву. Странке из Српске ће у Сребреници дати једног кандидата за начелника општине, а све остало ће бити ствар бирачке воље", поручио је Васић.

Потпредсједник СДА Садик Ахметовић изјавио је данас да се ова странка залаже и да ће се залагати за посебан статус Сребренице, између осталог, и у правилима изборног поступка, те поновио позив САД и ЕУ да учине све да би спријечили могућност да кандидат "политичке опције која минимизира или негира геноцид буде изабран за начелника општине Сребреница".

"Уколико се то деси, то ће значити не само негирање геноцида већ и обиљежавања сјећања на жртве геноцида, као и упитност функционисања и опстанка Меморијалног центра Поточари", рекао је Ахметовић на конференцији за новинаре у Сарајеву.0 КОМЕНТАРА

  1. Сад ће њих рајканов снсд да зајебе све, страшан је то маневар даће цијело Брчко, а напашће на изборима тако значајно мјесто начелника Сребренице, са неколико стотина полуживих избјеглица и пет шест потпуно празних српских села…..ма политика је чудо!

  2. Једноставно је ријешити тај проблем; Узети од покрадених пара овог народа и платити лобирање код злих и похлепних чика са запада!

    Проблем је једино како ће се наћи граница кад похлепан удари на похлепног!? B-)B-)