Приједор: Изложба младог умјетника Милована Чикића

ПРИЈЕДОР – У Галерији `96. у Приједору синоћ је отворена изложба слика Милована Чикића из Градишке, аутора препознатљивог по стилу и живим бојама, а публика ће тридесетак радова у техникама уље на платну и акрил моћи погледати до 3. јуна. Чикић је рекао да ће му изложба у Приједору бити одскочна даска за даљи рад […]

субота, 16 априла, 2011 / 08:29

ПРИЈЕДОР – У Галерији `96. у Приједору синоћ је отворена изложба слика Милована Чикића из Градишке, аутора препознатљивог по стилу и живим бојама, а публика ће тридесетак радова у техникама уље на платну и акрил моћи погледати до 3. јуна.

Чикић је рекао да ће му изложба у Приједору бити одскочна даска за даљи рад буде ли овдје добио позитивне критике.

"Мислим да ниједна генерација студената на Академији умјетности у Бањалуци не пролази без кандидата из Приједора. Само поднебље и град с толиким бројем умјетника вјероватно је утицао на критерије цијелог грађанства", рекао је Чикић.

Отварајући изложбу, директор Галерије Тихомир Илијашевић је нагласио да на изложби која има ретроспективни карактер није лако наћи заједничку црту на радовима одабраним за излагање.

"Ријеч је о умјетнику који свој израз још увијек тражи. Очигледно је да се жели огледати у много различитих приступа ликовним проблемима које сам себи задаје", оцијенио је Илијашевић.

Он је додао да би овај аутор да слика као класични реалиста, па потом да се провјери у експресионизму, да мало кокетира са геометријом и дискретно са апстракцијом,те да је могуће да му крајње опредјељење буде илустрација, са свим својим умјетничким вриједностима.

Милован Чикић имао је седам самосталних и више колективних изложби. Учесник је бројних колонија и умјетнички је руководилац ликовне колоније у Градишци. Ради као ликовни педагог.Оставите одговор