Премијерка: Апликација је само порука иза које нема ничега

Не желим да покварим данашњи дан у којем је БиХ поднијела апликацију за чланство, али превише познајем процес у свим његовим микрокорацима да знам да је то само добра порука, а иза тога нема ничега, ако нема конкретних резултата, изјавила је у Лакташима премијерка Жељка Цвијановић. Она је утврдила да ниједно питање није завршено до […]

понедељак, 15 фебруара, 2016 / 22:56

Не желим да покварим данашњи дан у којем је БиХ поднијела апликацију за чланство, али превише познајем процес у свим његовим микрокорацима да знам да је то само добра порука, а иза тога нема ничега, ако нема конкретних резултата, изјавила је у Лакташима премијерка Жељка Цвијановић.

Она је утврдила да ниједно питање није завршено до краја, да је Реформска агенда „нешто на чему ће се наставити радити“. Цвијановић је поновила негативан став Владе РС о усвојеном механизму кординације.

"У вези с механизмом координације смо страшно преварени, настао је неред на унутрашњем плану. Не постигнете споразум о механизму координације зато што сте одлучили да не координишете, већ намећете. То је апсурд", тврди она.

То ће с приходовне стране значити велики минус, негдје од 50 до 80 милиона КМ губитака по том основу. То је, свакако, отежавајућа околност за наше пољопривреднике", рекла је Цвијановић.

"У вези с механизмом координације смо страшно преварени, настао је неред на унутрашњем плану. Не постигнете споразум о механизму координације зато што сте одлучили да не координишете, већ намећете. То је апсурд", тврди она.

Обавеза Владе Српске је, како је навела, да упозорава да је пољопривреда у надлежност ентитета и да министарства на државном нивоу треба да воде рачуна о подјели надлежности када је ријеч о различитим инспекцијским службама и органима који морају да дјелују по питању увозно-извозне политике.

Тврди и да се „у томе види и једна опасна политика која иде у правцу искључивања Српске из свих процеса“. Цвијановић, која је и потпредсједник СНСД-а, присуствовала је у Лакташима обиљежавању 20 година од оснивања Општинског одбора те странке, јавила је Фена.0 КОМЕНТАРА

  1. ….али превише познајем процес у свим његовим микрокорацима да знам да је то само добра порука, а иза тога нема ничега,
    —————————-
    Ма да, искусна жена, дипломата свјеЦког калибра, зна енглески….отворила си нам очи нема шта!
    Него, снајка, ђе су стотине милиона скембани, виле, станови по Бечу, Монаку, Дедињу…ђе је шпирићево дијете, а ђе твоје, о маломе, ИгокеЈи и воћњаку да се и не говори…а ђе је дијете оног погинулог борца што штрајкује глађу…,????????