Портпаролка ПДП тражи заштиту за Свјетлану Топалић

"Напади и пријетње упућене уредници и продуценту на БХТ 1 Свјетлани Топалић, након што је на свом приватном профилу на друштвеној мрежи Твитер честитала Дан Републике Српске, озбиљна су пријетња по безбједност и живот, те позивам надлежне органе да испитају случај и пруже неопходну заштиту Свјетлани Топалић", рекла је портпарол Партије демократског прогреса Ања Петровић.

четвртак, јануар 10, 2019 / 18:02

"Поред тога што је угрожена безбједност новинара и уредника јавног емитера, подсјећам да је свако изазивање вјерске и националне мржње, што је у случај у коментарима упућеним Топалићевој, кажњиво Кривичним законом БиХ.", додала је.

Петровићева је рекла да су ријечи које су упућене Свјетлани Топалић испод сваког цивилизацијског нивоа, недопустиве у друштву и држави која би требала бити демократска. "Из тог разлога позивам и друге политичке субјекте и цивилне организације, како из Републике Српске, тако и из ФБиХ, да пруже подршку Свјетлани Топалић и осуде овај чин", закључила је Петровић.

(Ми са Фронтал.СРБ се само питамо шта би било да је новинарка са ФТВ2 (БХТ), написала честитку српским писмом? Да ли би засједала дисциплинска комисија "заједничке" РТВ куће и огласила се Удруга БХ новинари, као у случају хероја на боловању, Марка Радоје?Оставите одговор