Покровитељке: Соња Давидовић и Семира Хофман девети пут организују производњу прозападних Невладинића

Овлашним прегледом странице фондације "Заједнички пут", осим што је унитаристичка по природи, види се да не поштује одредбе закона које је сама Влада РС послала у Народну скупштину 15.09.2021. године, а тиче се српског језика и писма.

петак, март 4, 2022 / 13:59

Ова фондација користи само латиницу, а има школу страних језика. И то латиницу по етимолошком правопису страних земаља, да би се могло написати "Semira Hoffmann", јер у супротном ова бивша медицинска сестра не би се у завичају осјећала као да је успјела у животу.

Не само да је њихов сајт без српског писма, не само да фаворизује земље Запада које су непријатељске према Српској, већ је и сва медијска галантерија, увијек, искључиво на таквом језику и само једном писму. То је, само овлашно, заједнички пут на који дјецу привикава Семира, а Соња Давидовић сматра да је такав утицај вриједан покровитељства Владе Републике Српске.

Не објашњава се како то Влада РС аминује ову производњу Невладинића, али нити је ово једно министарство у њој, нити је ово први пут. Просто Република Српска предано ради против саме себе, подржавајући пројекте који тобоже желе да помажу младима, али само да буду "лидери". Никако "вође" или још горе "родољуби". Када такви "лидери" одрасту и помисле стварно нешто да воде, нема дилеме куда ће нас одвести.

Што се језичке политике тиче бар сигурно.

Пресловљено саопштење које је послато само на латиничном нововору из Ефбиха:

Школа лидерства : 9. генерација младих лидера" представља традиционални пројекат који се реализује по девети пут у континуитету уз покровитељство предсједнице Фондације Семире Хоффманн и Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске.

Основни циљ пројекта је подстаћи и оспособити младе људе за активно учешће на тржишту рада, успјешно бављење предузетништвом и друштвени ангажман кроз њихову едукацију и повезивање са адекватним приликама за стицање корисних вјештина и специфичних знања, без обзира на потешкоће са којима се млади сусрећу у окружењу.

Пројекат "Школа лидерства"састоји се из двије међусобно повезане програмске компоненте, и то:
• Компонента И: Запошљивост, каријерно савјетовање и волонтеризам младих
• Компонента ИИ: Бесплатно знање шпанског језика за омладинце приједорске регије;
Кроз сваку од наведених компоненти, корисници овог пројекта – будући млади лидери у различитим друштвеним областима, имаће прилику да похађају радионице и тренинге с циљем њиховог оспособљавања за: самостално управљање властитом каријером – планирањем образовног и професионалног усавршавања.
Позивају се млади таленти, млади из социјално угрожених породица, млади с инвалидитетом, млади из руралних средина, као и незапослени млади људи приједорске регије (град Приједор, општине Нови Град, Козарска Дубица, Костајница, Крупа на Уни и Оштра Лука) који су остварили или вјерују да могу остварити своје способности у одређеним друштвеним, културним, образовним, спортским или научним областима, да се пријаве и постану препознатљиви по резултатима које остварују!

Најуспјешнији полазници ИX генерације младих лидера Фондације "Заједнички пут" имаће могућност доћи до самозапослења ангажманом у Заштитној радионици Приједор и/или да освоје годишњу стипендију за свој волонтерски ангажман и/или да реализују властите активности усмјерене на побољшање положаја младих у својој заједници. Дакле, кроз овај пројекат, млади ће добити прилику, не само да усвоје нова теоретска знања, већ и да их практично примјене кроз редовне програмске и друштвено-одговорне активности Фондације!
Пријавите се до 10.03.2022. године, на емаил адресу фондација.уw@гмаил.цом, и постаните препознатљиви по резултатима које остварујете!

Заинтересовани кандидати, на емаил адресу Фондације, треба да пошаљу кратку биографију.
Више информација потражите на www.фондацијазаједницкипут.орг, фацебоок профилу и на фун паге-у ФондацијаЗаједничкипут, те путем контакт телефона 066/399-849 или нам пишите на нашу маил адресу: фондација.уw@гмаил.цом.

Пријавите се и постаните препознатљиви по резултатима које остварујете!
Неке од тема које ће корисници пројекта "Школа лидерства: ИX генерација младих лидера" имати прилику да похађају и практично примјене су:

• Како написати добру биографију – ЦВ на домаћем или страном језику, на који начин написати добро попратно и мотивационо писмо, како се понашати на интервјуу за запослење или стипендију?
• Који су то доступни домаћи и инострани фондови за радно и образовно усавршавање, гдје се информисати и на који начин аплицирати на доступна средства, те како планирати и управљати властитом каријером?
• Како написати приједлог дру[твено/одговорног пројекта?
• Како доћи до пословне идеје и развијати је, како припремити и коме представити пословни план, коме се обратити и на који начин заговарати реализацију пословне идеје? Које могућности "Заштитна радионица" Фондације "Заједнички пут" пружа младима у циљу реализације њихових предузетничких идеја?
• Како заговарати друштвене промјене, припремити саопштење за медије, на који начин ефективно користити е-медије за јавно заговарање, како организовати и представити се на пресс конференцији?
Учешће на Школи лидерства је бесплатно! Придружите се ИX генерацији младих лидера, и остварите своје амбиције и потенцијале!Оставите одговор