Пљачка дијаманата каква се не виђа ни на филму

Наоружани пљачкаши, маскирани у полицајце, украли током спектакуларне пљачке дијаманте вриједне 350 милиона евра из швајцарског авиона на аеродрому у Бриселу. Како је јавила белгијска државна телевизија ВРТ, четворица наоружаних мушкараца довезла су се синоћ између 19.47 и 20 часова у два црна аутомобила са ротирајућим свјетлима у тренутку док се из транспортног возила вредна […]

уторак, фебруар 19, 2013 / 12:43

Наоружани пљачкаши, маскирани у полицајце, украли током спектакуларне пљачке дијаманте вриједне 350 милиона евра из швајцарског авиона на аеродрому у Бриселу.

Како је јавила белгијска државна телевизија ВРТ, четворица наоружаних мушкараца довезла су се синоћ између 19.47 и 20 часова у два црна аутомобила са ротирајућим свјетлима у тренутку док се из транспортног возила вредна пошиљка пребацивала у путнички авион компаније "Свис".

Они су се пробили на писту аеродрома све до авиона, а онда, уз пријетњу ватреним оружјем, украли 120 пакета, међу којима су били и они са дијамантима, златом и накитом компаније "Бринкс дајмонд енд џулери", наводи белгијски сајт деморген.

Белгијско тужилаштво још није утврдило укупну вриједност украдених предмета.

Лопови су се великом брзином одвезли после пљачке. Полиција је касније пронашла једно возило које је, како преносе локални медији, било запаљено.

Деморген наводи и да су пљачкаши у року од свега три минута извели цијелу операцију, без иједног испаљеног метка и без повријеђених. Они су, према још непотврђеним информацијама, на нишану држали запослене на аеродрому, док путници нису били ни свјесни да је у току пљачка.Оставите одговор